Síndic de Greuges de Catalunya, conjuntament amb el Departament d’Educació.

">

Lliçà d'Amunt signa el Pacte per combatre la segregació escolar a Catalunya

Última revisió 19-03-2019 11:51
19/03/2019

Més d’un centenar d’ajuntaments, entre ells Lliçà d’Amunt, van signar ahir dilluns, el Pacte contra la segregació escolar a Catalunya impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya, conjuntament amb el Departament d’Educació.

L’acte  oficial de signatura, que va tenir lloc al Parlament de Catalunya, va estar presidit pel conseller d’Educació, Josep Bargalló i pel síndic de greuges, Rafael Ribó. Al pacte s’hi han adherit els municipis més grans de 10.000 habitants; entitats municipalistes, diversos agents educatius i socials, a més de col·legis oficials, sindicats i grups parlamentaris. L’Alcalde, Ignasi Simón, va ser l’encarregat de signar el document en representació del nostre municipi.

Aquest pacte és “un compromís per a l’èxit educatiu”’ i pretén incrementar la corresponsabilitat dels centres en l’escolarització equilibrada d’alumnat i incrementar la dotació de recursos per atendre les necessitats específiques de suport educatiu existents. L'objectiu principal del pacte és combatre els desequilibris en la composició social de l’alumnat i en la dels respectius territoris de referència (zona d’escolarització, barri, municipi).

El document inclou 30 actuacions i 189 mesures concretes en nou àmbits. Alguns dels àmbits d’actuació són l'aprovació d'un nou decret d'admissió d'alumnat per al curs vinent, amb mesures específiques per combatre la segregació, com ara l'establiment d'una proporció màxima d'alumnat amb necessitats educatives específiques per centres d'una mateixa zona, la limitació de l'escolarització de matrícula viva a centres d'alta complexitat o la creació d'una oficina virtual d'escolarització
 
També es preveu promoure garanties de gratuïtat real per a l'alumnat socialment desfavorit i graduar el finançament públic dels centres en funció de la corresponsabilitat en l'escolarització equilibrada d'alumnat.