Ignasi Simón manté l'Alcaldia per quart mandat consecutiu

Última revisió 25-06-2019 08:59
25/06/2019

L’acte de constitució de l’Ajuntament o el Ple d’investidura de l’Alcalde va tenir lloc el dissabte 15 de juny, a les 12h, al pavelló de l’Institut Lliçà.

Ignasi Simón, alcaldable per al PSC-CP, va ser proclamat Alcalde de Lliçà d’Amunt pel proper mandat en obtenir la majoria absoluta de vots. Ignasi Simón va obtenir 9 vots corresponents als 9 regidors del PSC-CP; Iban Martínez va obtenir 4 vots corresponents als 4 regidors d’ERC-AM presents a l’acte (una regidora d’aquest partit no va poder ser present en el moment de les votacions ni en el moment del jurament del càrrec; ho farà en el primer Ple del mandat); Oriol Vera, de Cs, va obtenir 1  vot, el seu; Manel Busquets, de Junts, també va obtenir 1 vot, el seu; i va haver-hi 1 abstenció, corresponent al regidor d’En Comú Podem, Antonio Polo, que va renunciar a ser candidat a l’Alcaldia.

En el seu primer discurs d’aquest mandat, l’Alcalde, Ignasi Simón, va tenir paraules d’agraïment pels companys del partit, per haver tornat a confiar en ell per encapçalar la  llista del PSC-CP;  per la seva família, pel seu suport; i pel 40% de la població que ha votat el seu partit, per la seva confiança i per haver propiciat que el PSC-CP guanyés les eleccions i aconseguís la majoria absoluta. Una majoria absoluta que el motiva a seguir fent les coses ben fetes i amb responsabilitat per fer de Lliçà d’Amunt un poble per viure, va dir. Simón va comentar que hi ha grans projectes de poble que necessiten el màxim consens de totes les forces polítiques (Can Malé, el desenvolupament del centre urbà, millora de la recollida de residus...) i esmerçarà temps per trobar aquests acords. L’Alcalde va agrair a tots els grups polítics que han governat amb el PSC al llarg dels darrers 12 anys (PP, CiU, ICV-EUiA i ERC) la bona feina feta, que ha ajudat a construir els pilars del futur de Lliçà d’Amunt. Ignasi Simón va manifestar que el PSC-CP es compromet a seguir transformant el municipi, dotant-lo de nou serveis, infraestructures i equipaments, tot defensant els drets i la justícia social dels lliçanencs i lliçanenques, i treballant amb humilitat i transparència. L’Alcalde va finalitzar el discurs destacant la professionalitat dels treballadors de l’Ajuntament, que ajuden a tirar endavant el poble amb qualitat de servei.

Amb el parlament de l’Alcalde es va donar per acabat l’acte de constitució del nou Ajuntament, que va començar amb la formació de la mesa d’edat, integrada pels regidors de major i menor edat, Feli Romero i David Morales, tots dos del PSC-CP, que van presidir l’acte juntament amb la secretària accidental de l’Ajuntament.

Abans de constituir la corporació municipal, Feli Romero, com a presidenta de la mesa d’edat, va donar la benvinguda i va pronunciar unes paraules on va dir que el nou plenari ha d’assumir amb responsabilitat i emoció els interessos de Lliçà d’Amunt per sobre de tot. Romero va recordar que aquest 2019 se celebren 40 anys de les primeres eleccions municipals democràtiques i va dedicar un record a tots els regidors i regidores que han ocupat aquest lloc en el passat. La presidenta de la mesa d’edat va demanar al govern i a l’oposició respecte i crítica constructiva. “Debemos estar a la altura de la confianza que la ciudadanía nos ha otorgado con responsabilidad, humildad, honestidad y cercanía”, va concloure.

Després, va tenir lloc la votació per elegir l’Alcalde. El cap de llista del partit d’En Comú Podem, Antonio Polo, va renunciar a la candidatura a l’Alcaldia. Per tant, els regidors van votar entre quatre candidatures: la d’Ignasi Simón del PSC-CP, la d’Iban Martínez d’ERC-AM, la d’Oriol Vera de Cs i la de Manel Busquets de Junts.

Un cop anunciat el resultat, va tenir lloc la proclamació d’Ignasi Simón com a Alcalde i la prometença i presa de possessió del càrrec.

Ja com a Alcalde, Ignasi Simón, va obrir un torn de paraula dirigit als caps de llista dels partits polítics representats al Consistori.

El regidor de Junts, Manel Busquets, va començar el seu discurs amb agraïments als votants del partit, als treballadors municipals, al personal de les regidories que ha encapçalat, a tots els regidors, als militants i especialment a Jesús Vidal, a la seva dona i als seus fills, als veïns i veïnes del poble, i a les entitats esportives locals. Busquets va felicitar el PSC-CP i els va dir que tenen una gran responsabilitat, que han de ser dignes de la confiança que els ha dipositat el poble i que el seu partit els vigilarà des de l’oposició i continuarà treballant per Lliçà d’Amunt.

El cap de llista de Cs, Oriol Vera, va tenir paraules d’agraïment per a la junta del seu partit, els militants i els veïns que han apostat per Cs. Va dir que era un dia important per a la història del partit i Lliçà d’Amunt és més “taronja”. Vera va comentar que faria una oposició serena i respectuosa, però ferma, defensant el seu programa electoral, un poble per a tots i els valors lliberals i constitucionals.

Per la seva banda, el cap de llista d’En Comú Podem, Antonio Polo, va desitjar sort a l’Alcalde, va donar les gràcies als votants del seu partit i  va comentar que els ciutadans han estat satisfets de l’acció feta per l’equip de govern, tot i que no han valorat prou l’acció feta pel seu partit dins del govern. Va donar les gràcies a tots els seus col·laboradors i també a l’equip tècnic i humà de l’Ajuntament. Polo va dir que treballarà des de l’oposició i serà insistent perquè es puguin continuar els projectes iniciats pel seu partit dins del govern i tirar-se endavant d’altres que considera imprescindibles com l’habitatge protegit, un centre de dia, cohesió social a les tres centralitats i més igualtat i justícia social. Farà una oposició constructiva, ferma i exigent, va concloure.

El cap de llista d’ERC-AM, Iban Martínez, va començar el discurs amb agraïments al seu equip, a l’ex cap de llista Quim Ferriol, als apoderats, als votants i a la seva família. Va felicitar el PSC-CP i els regidors electes, i va dir que el seu grup fiscalitzarà el govern des de l’oposició, defensant les polítiques d’esquerra, els drets civils i la justícia social, i evitant la massificació del centre i la deslocalització de l’Ajuntament, entre altres qüestions.