Nou web municipal

Última revisió 11-02-2019 11:53
25/01/2019

L’Ajuntament posa en marxa un nou web municipal amb un disseny més intuïtiu i dinàmic, que potencia la navegació temàtica.

El portal de l’Ajuntament adopta un nou format on es prioritzen els recursos visuals; les imatges i vídeos ocupen un espai preferent al nou web.

La pàgina d’inici distribueix els continguts horitzontalment. A la part superior trobem el menú de continguts que, com a novetat, incorpora la pestanya temes. Sota del menú trobem la capçalera, que mostra la imatge de fons de portada, una imatge del municipi que anirà canviant de forma periòdica. En aquesta part també es poden visualitzar els avisos d’última hora i la temperatura diària extreta del web del Meteocat.

La zona de destacats ocupa un lloc preferencial i s’utilitzarà per ressaltar visualment els continguts més rellevants. Seguidament, es podran consultar les últimes notícies i les activitats d’agenda, per odre cronològic. També aquests continguts s’han fet més visuals i dinàmics.

La nova pàgina integra les principals xarxes socials a portada i, tancant l’espai central, trobem accessos directes a continguts interns de la pròpia pàgina, però també a webs externes d’interès per a la ciutadania.

Un element clau del nou portal és la navegació temàtica. Dins la pestanya temes del menú de continguts, les persones usuàries podran navegar pel web filtrant els continguts a través d’àrees d’interès: esport, participació, educació, habitatge, gent gran, cultura, transport, joventut, salut, benestar social, igualtat, medi ambient i treball, empresa i ocupació.

Els continguts del web de transparència, així com els del web de l’Alcalde s’han incorporat dins del nou portal, de manera que tota la informació se centralitza en un únic espai. Aquest fet millora l’experiència de navegació de la persona usuària, que pot trobar de forma més àgil qualsevol tipus d’informació. Tot i així, l’Ajuntament continua adherit al Portal de Transparència promogut pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya on es poden consultar els principals indicadors marcats per la Llei de transparència.

La nova eina ha estat programada amb paràmetres de disseny web responsiu, per a la seva adaptació a dispositius mòbils. Així mateix, el web compta amb un disseny accessible amb l’objectiu de garantir l’accés als continguts al major nombre possible de persones, tenint en compte col·lectius amb discapacitats físiques i col·lectius amb diferents entorns tecnològics o d’accés.

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt posa a l’abast de la ciutadania un nou portal que compta amb noves eines, un nou disseny i tota la informació sobre el municipi, l’Ajuntament, els tràmits i gestions, així com les notícies d’actualitat i l’agenda d’activitats.

Us animem a descobrir-la!