LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

41 Team guanya la 38a edició de les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors

4 de setembre de 2017


Després de 24 hores ininterrompudes rodant al límit sense parar, només per fer gasolina, demostrant la seva resistència i la de les seves màquines, en un circuit molt tècnic i exigent, l’equip 41 Team integrat per Garcia Vico, Luengo, López i Ibáñez, amb 486 voltes, es va  proclamar guanyador de la 38a edició de les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes-Gran Premi Barnasfalt, organitzades pel Grup 24 Hores i celebrades el cap de setmana de l’1 al 3 de setembre, en el circuit que es munta per a l’ocasió al Pinar de la Riera, on enguany van participar 35 equips i 140 pilots. El segon i el tercer classificat van acabar tots dos a quatre voltes del primer i amb dos segons de diferència entre ells. 

 

L’equip favorit inicialment, el Gass Racing capitanejat per l’Oriol Mena, va tenir problemes mecànics  i va acabar en desena posició, però va guanyar el premi a la volta més ràpida.

 

Aquesta edició va comptar, una vegada més, amb nombrosos pilots locals, alguns dels millors pilots de les especialitats de Motocross i Enduro a escala nacional i internacional, i també quatre equips estrangers.

 

El segon classificat va ser l’equip Powerad By JG, de Batlles-Batlles-Tillo-Mataró, a quatre voltes de diferència respecte al primer classificat. I en tercer lloc va quedar l’equip Autoescola Granollers Motos MRW, de Martí-Martínez-Ruiz-Abellà, amb les mateixes voltes, a dos segons del segon classificat.

 

A més, el Team Duran-Bugada neta es va emportar el primer premi de la categoria de la Vall del Tenes i 2F/MMR France, de França, el primer de la categoria internacional.

 

També van pujar al calaix dels vencedors, l’equip Team Motorottobcn com a guanyadors del Grup 2 (motocicletes automàtiques de 50cc refrigerades per aire) i els pilots del Team Martínez com a vencedors de la categoria de la Promocup 2T  (ciclomotors de marxes amb motor i bastiment de ciclomotor).

 

També van pujar al podi, per tal de rebre un reconeixement, l’equip Gass Racing Fèmines, integrat per quatre pilots femenines, i l’equip GCR Master 40, de pilots de més de 40 anys.

 

La prova d’enguany va incloure algunes novetats. Es va passar de dues a sis motoritzacions disponibles pels equips i es va incorporar un sistema de reg automàtic. Hi va haver com el nou sistema de cronometratge online, que va permetre als equips disposar de tota la informació de la cursa en temps real.

 

Tots els equips van demostrar un excel·lent nivell de pilotatge i de preparació de les motocicletes, que van rodar amb seguretat en un circuit de terra molt tècnic i competitiu amb nombrosos revolts, canvis de rasants i irregularitats de terreny.

 

Durant tot el cap de setmana, milers de persones es van apropar fins al circuit del Pinar de la Riera per seguir la cursa en directe i participar en les múltiples activitats que els organitzadors, el Grup 24 Hores, van preparar per a aquests dies de la gran festa internacional de la motocicleta de Lliçà d’Amunt.

 

Com sempre, la zona del Pinar de la Riera es va omplir d’activitats paral·leles a la cursa com una fira a la zona del village i un complet programa d’activitats lúdiques i culturals, amb espectacles infantils i per a adults. Com cada any, algunes d’aquestes activitats van tenir caràcter solidari, com la donació a una ONG de la recaptació de la “macro tirolina” que travessa part del circuit.

 

Les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes és una prova oberta únicament a motocicletes amb un cubicatge no superior als 50cc, amb un 2% de tolerància, fet que sumat a les característiques del circuit, la durada de la cursa, la singularitat de ser convocada i organitzada per una organització no professional amb el suport de tota la població de Lliçà d’Amunt i el fet de ser l’única que acull en una mateixa graella de sortida pilots de motocròs, enduro i asfalt professionals i amateurs, la fan una prova única.

 

El president del Grup 24 Hores, Francesc Padró, va felicitar a tots els equips participants, als patrocinadors i també als voluntaris, prop de 200, que durant els mesos previs a la prova, treballen incansables per a l’èxit de la cursa. L’Ajuntament, que dóna suport a aquest acte, també agraeix a l’organització i a totes les persones implicades la seva dedicació, que ha fet que, un any més, aquesta cursa, convertida en referent del món del motor, hagi esdevingut una festa emblemàtica del poble i un impacte turístic i econòmic per a la zona, amb un gran èxit de participació i públic (hi passen el doble de persones que el cens actual de Lliçà d’Amunt).

 

L’Alcalde, Ignasi Simón, va ser  l’encarregat de baixar la bandera i donar la sortida de la cursa que com és habitual es va fer a l’estil Le Mans, amb els pilots corrents cap a les seves motocicletes per ser els primers a iniciar la cursa. Van acompanyar l’alcalde, el regidor d’Esports, Manel Busquets, el president del Grup 24 Hores, Francesc Padró, organitzadors de la cursa i patrocinadors. Abans de l’inici, però, es va guardar 1 minut de silenci en record del pilot Enric Saurí; el president de les 24 Hores va fer lliurament d’un ram de flors a la seva mare.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

 • Equip 41 Team, guanyadors de les 24 Hores 2017

  Equip 41 Team, guanyadors de les 24 Hores 2017

 • Moment de la sortida

  Moment de la sortida

 • Moment de la sortida

  Moment de la sortida

 • 24 Hores 2017

  24 Hores 2017

 • Moment de l'arribada

  Moment de l'arribada

 • El 41 Team a l'arribada

  El 41 Team a l'arribada

Enllaços relacionats

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75