LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Jornada de portes obertes a les escoles bressol

12 d'abril de 2018


Les escoles bressol municipals faran una jornada de portes obertes el dissabte 14 d’abril.

 

Les escoles bressol municipals Nova Espurna i Palaudàries faran una jornada de portes obertes el dissabte 14 d’abril, de 10h a 13h, per tal que aquelles famílies que vulguin fer la preinscripció al primer cicle d’educació infantil puguin visitar les instal·lacions i rebre la informació necessària (el projecte de les escoles bressol municipals, com són, què ofereixen, i tot el relacionat amb el procés de preinscripció).


Les preinscripcions al primer cicle d’educació infantil seran del 30 d’abril a l’11 de maig.


A les escoles bressol municipals hi ha dos equips docents, professionals i qualificats en l’etapa de 0 a 3 anys, que es distribueixen amb dues educadores responsables de tots els grups d’infants, les quals es complementen amb un servei de psicòlogues  municipals, que responen a les necessitats d’infants, mestres i famílies.


Les mestres es defineixen com acompanyadores d’infants i creadores d’entorns, és a dir, es basen en una pedagogia activa, respectuosa amb el ritme i la individualitat de cada infant i, alhora, els fan de guia, els posem els límits necessaris per al seu benestar tant físic com psico-emocional, i també els transmetem les normes socials i de convivència. Tot això, oferint un ambient on els infants puguin mostrar-se tal com són: oberts, creatius i plens d’iI·lusió i admiració per tot allò que els envolta. Es considera que crear entorns és una de les bases del bon aprenentatge per a la petita infància.


L'espai de les escoles bressol municipals està distribuït en diferents estances que responen a tres franges d´edat: lactants, 1-2anys i 2-3 anys; sempre respectant la ràtio que marca el Departament d´Ensenyament. A les estances, hi ha diferents espais de joc per acollir els interessos bàsics d’aquesta etapa educativa: descobriment de l’entorn, manipulació d’objectes i moviments amplis de tot el cos, a més de l’espai de descans.


A més, hi ha altres espais integrats com la plaça (sala d´usos múltiples), el jardí, i les sales que responen a direcció, sala de mestres... També es disposa de cuina pròpia, on s’elabora una alimentació sana i equilibrada.


I també es fan activitats complementàries: piscina, sortides, colònies, activitats culturals...


L’afectivitat també forma part important de l’aprenentatge, ja que dóna als infants seguretat i això els ajuda a moure’s i triar en llibertat.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

  • Escoles bressol municipals

    Escoles bressol municipals

  • Exterior de l'escola bressol Nova Espurna

    Exterior de l'escola bressol Nova Espurna

  • Exterior EBM Palaudàries

    Exterior EBM Palaudàries

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75