LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Liceu a la Fresca 2018

11 de juny de 2018


L’era de la Biblioteca acollirà un any més la projecció en directe d’una òpera que s’estarà representant al Gran Teatre del Liceu. En aquesta ocasió: “Manon Lescaut”, passió, plaer i remodiment en una història sobre contradiccions i renúncies.

 

Des de fa tres anys, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Cultura, juntament amb el Gran Teatre del Liceu de Barcelona organitzen l’activitat “Liceu a la fresca” al municipi.


Enguany, aquesta activitat està prevista pel dissabte 16 de juny, a les 22h, a l’era de la Biblioteca Ca l’Oliveres, i consistirà en la projecció en directe, en pantalla gegant, de l’òpera “Manon Lescaut”, que s’estarà representant al Gran Teatre del Liceu.


El Gran Teatre del Liceu de Barcelona organitza anualment una activitat anomenada Liceu a la fresca, que consisteix a projectar en directe una òpera que es representa al Liceu als municipis que s’adhereixin al projecte, amb l’objectiu d’expandir i difondre la seva activitat operística i musical per tot el territori.


L’era de la biblioteca s’engalanarà de forma especial per a l’ocasió i, a partir de les 21.30h, s’oferirà una copeta de cava i coca per a tots els assistents. 

 

Inspirada en la novel·la homònima de l’abbé Prévost, Puccini va obtenir amb Manon Lescaut el seu primer gran triomf.


La història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música arravatadora, fidel als principis del verisme i amb l’esquinçament precís en pàgines com la cèlebre ària «Sola, perduta, abbandonata» del quart acte.


Tres aclamats tenors, el nordamericà Gregory Kunde, el tinerfeny Jorge de León i el porto-riqueny Rafael Davila, es reparteixen el paper de Des Grieux. A ells s’uneixen dues sopranos pel rol titular, la ucraïnesa Ludmyla Monastyrska i la italiana Maria Pia Piscitelli, ambdues de renom internacional.


El Liceu acull una nova coproducció entre el coliseu barceloní, el Palau de les Arts de València i el Teatro San Carlo de Nàpols. L’acció ens situa en el context de la immigració de principis del segle XX amb el record d’Ellis Island com a rerefons.


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

  • Liceu a la fresca

    Liceu a la fresca

  • "Manon Lescaut"

    "Manon Lescaut"

  • Liceu a la fresca

    Liceu a la fresca

Vídeos adjunts

  • Manon Lescaut - Liceu a la fresca

Enllaços relacionats

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75