LLiçà d'Amunt

Ajuntament de Lliçà d'Amunt
Escut Ajuntament de Lliçà d'Amunt

Viu la ciència a la Biblioteca!

9 de novembre de 2018


Del 9 al 18 de novembre la Biblioteca Ca l’Oliveres se suma a la celebració de la 23a Setmana de la Ciència que té lloc arreu de Catalunya i ofereix una programació d’activitats de divulgació científica de caràcter general per a tots els públics, que compta amb la col·laboració de l’empresa lliçanenca Biokit i la incorporació dels tallers de la Diputació BiblioLab.

 

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, i els temes centrals de l’edició d’enguany són, d’una banda, el patrimoni cultural, amb motiu de la celebració de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural que promou la Unió Europea; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, amb motiu de la celebració dels 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català, celebració promoguda per la Generalitat de Catalunya; i la figura del prestigiós físic nord-americà Richard Feynman, amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement, promoguda pel Grup de Comunicació i Divulgació de la Nanotecnologia, EspaiNano.


Durant la Setmana de la Ciència se celebraran tot un munt d’activitats de divulgació científica com jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics,etc., que podeu consultar a la mateixa web: https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat.

 

La Biblioteca Ca l’Oliveres també se suma a la celebració i ha organitzat un programa d’activitats de divulgació científica de caràcter general per a tots els públics. Són les següents:

EXPOSICIÓ “EL CEL INVISIBLE”

Del 5 al 30 de novembre

planta 1 de la Biblioteca

“Sempre hem cregut que la llum ens mostra el que hi ha a la foscor, però, de vegades, ens amaga allò que la foscor ens mostraria. Una mirada al cel de Lliçà que la llum fa invisible”. El dimarts 6 de novembre, a les 18.30h, s’inaugurarà la Setmana de la Ciència amb una visita guiada a aquesta exposició a càrrec del mateix autor, Ferran Ginebrosa.

 

PROJECTE “DE L’HORT A LA BIBLIOTECA”. LABORATORI DE LECTURA. “FEM CIÈNCIA EN FAMÍLIA: LA LLAVOR DE LA VIDA”Dissabte 10 de novembre a les 11h

 

Reflexionarem sobre el cicle de la vida, les estacions i la importància dels elements que formen part de la natura, així com el nostre paper en ella. Els cicles de la natura: les estacions (el fred, la calor, les pluges, la tardor) que es succeeixen una i altra vegada, tot comença i tot acaba. El principi d’aquest cicle és la llavor i, per tant, experimentarem el procés de plantació de les llavors i el procés que es necessita per fer-les créixer. A càrrec de Ruth Coderch i Laura Guerrero.

 

 • Adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys.
 • Places limitades. Inscripció prèvia a partir del 2 de novembre.

TALLER FAMILIAR “TOCA-TOCA: EL MÓN DELS INSECTES”
Dilluns 12 de novembre

 

 • 1a sessió: de 17:30h a 18:30
 • 2a sessió: de 19h a 20h

 

Tindrem l’oportunitat de conèixer, veure de prop i tocar diferents tipus d’insectes com insectes pal, mantis, escarabats, aranyes, grills, llagostes, papallones, etc. A càrrec de Sergi Romeu de Fasmids.

Adreçat a famílies amb infants a partir de4 anys.

 

 • Inscripció prèvia.
 • Places limitades.

XERRADA “EL COLESTEROL: ÉS BO O ÉS DOLENT?”Dijous 15 de novembre a les 19h

 

Serà una xerrada interactiva, on es pretén pensar sobre la química de la vida. En aquest cas centrat en la molècula del colesterol. Es presentaran les funcions biològiques del colesterol i la seva importància pel bon funcionament de l’organisme. A càrrec de Maria Soley, doctora en Biologia.

 

TALLERS SOBRE L’ADN Divendres 16 de novembre. de les 17:30h a les 19h

 

 • Què és l’ADN? Extracció de l’ADN del plàtan
  Durada: 45 m.
  Adreçat a infants i joves de 9 a 15 anys
 • Descobrim el culpable del crim utilitzant la Ciència
  Durada: 45 m.
  Adreçat a joves de 12 a 15 anys.


A càrrec de l’empresa BIOKIT. Aquest any, com a novetat, aquesta empresa col·laborarà amb la Biblioteca oferint aquests dos tallers científics per a infants i joves, dins de la Setmana de la Ciència.

 

 • Places limitades.
 • Inscripció prèvia.

 

CONTES AL VOL: “PLANETA AMENAÇAT, TITELLES AL RESCAT: UN VIATGE FANTÀSTIC AL COR DEL CANVI CLIMÀTIC”Dissabte 24 de novembre a les 11h 


Convertirem l’espai en el nostre planeta imaginari on els infants en seran els habitants i els objectes els recursos. Un viatge al cor del canvi climàtic, des de les seves causes a les conseqüències, passant per les solucions,
amb la inestimable guia d’un grapat de titelles i l’ajuda de tots els participants. El Doctor Climàtic vindrà al rescat!. Ell ens ensenyarà quins petits canvis del nostre dia a dia poden ajudar a aturar el canvi climàtic i ens recordarà que, al cap i a la fi, el més important és viure en equilibri amb els recursos de la natura. A càrrec de Marionetes Nòmades.

 

 • Adreçat a infants de 6 a 10 anys.
 • Places limitades. Inscripció prèvia


No hi ha comentaris.
Llegeix el contingut de la pàgina

Imatges relacionades

 • 23a Setmana de la Ciència

  23a Setmana de la Ciència

 • Foto del taller "Toca -toca: el món dels insectes"

  Foto del taller "Toca -toca: el món dels insectes"

 • Contes al vol

  Contes al vol

 • Foto del taller "Toca -toca: el món dels insectes"

  Foto del taller "Toca -toca: el món dels insectes"

© Ajuntament de Lliçà d'Amunt · C/ Anselm Clavé, 73 · 08186 · Tel. 93 841 52 25 · Fax. 93 841 41 75