Lliçà d'Amunt obté, novament, el Segell Infoparticipa per la qualitat i la transparència de la comunicació local

Última revisió 15-03-2019 12:07
14/03/2019

L’Ajuntament ha obtingut, per tercer cop, el Segell InfoParticipa, un reconeixement que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona i que premia la qualitat i la transparència de la comunicació pública local.

Enguany, l’Ajuntament ha aconseguit complir amb 51 dels 52 indicadors avaluats, el que representa una puntuació del 98,08%, la millor obtinguda fins ara (veure Mapa Infoparticipa).

Per a l’atorgament d’aquest distintiu de qualitat, el LPCCP ha basat el seu anàlisi en les informacions publicades al web municipal a partir de dos eixos principals: la transparència de la corporació (dades dels representants polítics, informació del municipi, gestió dels recursos col·lectius, dades econòmiques, etc.) i les eines que es proporcionen per a la participació.

A l’edició del Segell Infoparticipa 2018, la 6a per als Ajuntaments, s’han mantingut els mateixos indicadors, 52, però amb un canvi pel que fa al Pla de Govern que s’ha substituït pel retiment de comptes, més adient de cara a la finalització del mandat municipal.

En aquesta edició, s’ha tingut molt en compte el detall i la fàcil comprensió de la informació publicada, sobretot en els indicadors referits a les retribucions i a les declaracions de béns i d’activitats dels càrrecs electes. També s’ha intensificat l’exigència d’actualització i la ubicació de la informació dins dels portals municipals.

L'acte de lliurament del Segell Infoparticipa es va celebrar el 13 de març al Saló d'actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, i va estar presidit per la rectora de la UAB, Margarida Arboix.