L'Ajuntament de Lliçà d'Amunt rep tres terminals de la xarxa RESCAT

Última revisió 12-11-2019 09:25
08/11/2019

L'eina permetrà millorar la comunicació entre el cos de voluntaris, la Policia Local i el servei d'emergències de Catalunya.

En virtut del conveni signat, ahir al matí la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat va lliurar tres terminals de la xarxa RESCAT (xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya) al cos de  Protecció Civil Lliçà d'Amunt / ADF L'Alzina amb l'objectiu de millorar la coordinació i la comunicació entre el cos de voluntaris del municipi, la Policia Local i el mateix servei d'emergències de la Generalitat.

Aquest lliurament va incloure una formació sobre els protocols de comunicació i sobre el funcionament dels terminals, que permetran tenir una comunicació directa amb el CECAT (Centre de Coordinació Operativa de Catalunya) en serveis preventius i en situacions de risc greu i d'emergències.

La xarxa RESCAT està especialment dissenyada per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya.