Aquest matí, la Biblioteca Ca l’Oliveres ha estat la seu d’una roda de premsa convocada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental per presentar els Debats d’Habitatge. Més endavant, Lliçà d’Amunt també serà la seu de petits tallers formatius. 

">

Es presenten a Lliçà d'Amunt les Jornades de debat sobre habitatge del Vallès Oriental

Última revisió 07-03-2019 15:07
07/03/2019

Aquest matí, la Biblioteca Ca l’Oliveres ha estat la seu d’una roda de premsa convocada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental per presentar els Debats d’Habitatge. Més endavant, Lliçà d’Amunt també serà la seu de petits tallers formatius. 

El Consell Comarcal del Vallès Oriental ha organitzat la segona edició de les Jornades de debat “L’habitatge: el debatem per viure’l” amb l’objectiu de proporcionar un espai de trobada dels diferents agents implicats i un marc de reflexió conjunta en matèria d’habitatge. Les jornades, que seran conduïdes per experts de diversos àmbits, buscaran posar en comú diferents solucions i línies d’actuació.

El programa d’aquest 2019 se centra en dos eixos principals: la problemàtica relacionada amb l’ocupació i la cerca de solucions d’emergència en matèria d’habitatge.

D’aquesta manera, la primera sessió de debats, se celebrarà el 14 de març a l’Ajuntament de Montmeló sota el títol “Els límits de l’habitatge: quan habitar esdevé ocupar”, presentarà una visió acadèmica i jurídica sobre les temàtiques de l’ocupació il·legal d’habitatge i els drets fonamentals en conflicte, els diferents procediments a seguir i la problemàtica de l’existència de màfies que operen en aquest sector, així com la discussió de conflicte ètics entorn aquesta temàtica. La segona sessió, que tindrà lloc el dia 4 d’abril al Centre Cultural La Roca de la Roca del Vallès sota el títol “Solucions d’emergència”, centrarà el debat en temes jurídics i tindrà com a objectiu la cerca de solucions d’emergència en matèria d’habitatge.

Projecte Solucions tangibles d’habitatge

Les Jornades també pretenen donar impuls a la posada en marxa del projecte “Solucions tangibles d’habitatge” creat per l’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallès Oriental, que vol donar un pas més i destinar una part dels recursos del Fons de l’habitatge a finançar actius tangibles d’habitatge. S’entén per tangibles d’habitatge totes aquelles accions en matèria d’accés i manteniment de l’habitatge que tinguin resultats fàcilment perceptibles amb els sentits per les persones beneficiàries i per la societat en general.

L’objectiu que persegueix el projecte és el de la creació d’habitatges socials que no tan sols donin resposta a les necessitats d’habitatge del territori sinó que actuïn com a veritable habitatge social: creant cohesió social i donant solució a problemàtiques que van més enllà de garantir el dret a l’accés a l’habitatge, com poden ser la solitud i l’aïllament de les persones grans o la vulnerabilitat de les persones sense sostre.

L’Oficina Comarcal d’Habitatge del Vallès Oriental treballa per oferir serveis d’habitatge als ajuntaments de la comarca i els seus ciutadans i ciutadanes, en xarxa amb la resta d’oficines locals d’habitatge situades al territori. Durant l’any 2018, l’OCH va atendre més de 7.870 consultes, va gestionar 2.572 tràmits socials, 3.059 expedients i 487 tràmits tècnics.

Moment de la roda de premsa
Moment de la roda de premsa