Acte constitució del Consell d'Infants per al curs 2020-21

Última revisió 22-02-2021 09:24
19/02/2021

Aquesta tarda, tindrà lloc l’acte de constitució del nou Consell d’Infants del curs 2020-2021, format per dotze nens i nenes de 5è i 6è de les escoles del municipi. L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube municipal.

A partir de les 18.15h, l’Alcalde, Ignasi Simón, i el regidor d’Educació, Fran Sánchez, es reuniran virtualment amb els nens i nenes del Consell d’Infants per donar la benvinguda als nous membres i constituir-lo oficialment per aquest curs 2020-21.

Aquest acte telemàtic es retransmetrà pel canal de YouTube perquè les famílies i tothom que ho desitgi el pugui visualitzar.

El Consell d’Infants és un òrgan estable que té la finalitat de treballar amb els nens i nenes del municipi els valors i principis de la democràcia, sensibilitzar-los i  conscienciar-los sobre les necessitats de l’entorn immediat, i donar-los l’oportunitat d’implicar-se en temes i projectes vinculats en la transformació real del municipi.

La darrera setmana de gener es van realitzar actes de presentació del Consell d’Infants a l’alumnat de 5è de les escoles del municipi (Picots, Rosa Oriol i Martí i Pol) per tal de donar a conèixer el projecte i es van designar sis nous consellers i conselleres per formar part del Consell d’Infants.

Acte d’acomiadament dels consellers i conselleres

El passat 22 de gener, es va dur a terme un acte d’acomiadament dels sis consellers i conselleres que aquest curs escolar ja han iniciat l’institut. Aquest acte, en format virtual, també va comptar amb la presència de l’Alcalde i del regidor d’Educació, els quals van agraint-los tota la feina feta. Segons l’Alcalde i el regidor d’Educació, aquests nens i nenes han fet un gran canvi durant els dos anys que han format part del Consell d’Infants (el Consell d’Infants té un compromís de dos anys); a part d’haver crescut, han madurat moltíssim i són capaços de fer discursos i defensar amb convicció allò que volen.

En aquesta sessió, els consellers i conselleres es van dividir en grups de treball i van anotar les propostes engegades però a mig fer i les que es podrien engegar durant aquest nou curs escolar 2020-2021, les quals van compartir amb l’Alcalde i el regidor d’Educació.

Un dels temes que els segueix preocupant és la seguretat al carrer. En aquest sentit, l’Alcalde els va comunicar que s’estan realitzant diferents actuacions relacionades amb la seguretat vial.

Ignasi Simón va agrair, un cop més, la tasca dels consellers i conselleres i Fran Sánchez els va dir que la seva tasca és primordial perquè són la veu dels nens i nenes del municipi i hi ha coses que ells veuen i als grans ens passen per alt.

Quan les condicions sanitàries ho permetin, és el desig de tots poder fer les trobades de forma presencial. A més, el regidor d’Educació va proposar de convidar-hi altres regidors perquè vegin el funcionament d’aquest òrgan de participació.

El Consell d’Infants promou els  processos participatius per tal que tots els infants de cinquè i sisè del municipi puguin aportar elements per al debat i apropar tota aquella informació que creuen rellevant. En definitiva, es tracta d’un òrgan on els  infants tenen l’oportunitat d’exercir la ciutadania, aportant la seva opinió sobre aspectes relacionats amb la millora del seu poble.

La Junta de Govern Local del passat 11 de gener va adjudicar el contracte del servei de dinamització del Consell d’Infants a l’entitat Recursos educatius per la infància en risc,  per 2.415€, IVA exclòs.

 

 

Moment de l'acte constitució del Consell d'Infants per al curs 2020-21
Moment de l'acte constitució del Consell d'Infants per al curs 2020-21