10è aniversari de la Biblioteca Ca l'Oliveres

Última revisió 03-09-2020 12:42
03/09/2020

Tot i el context sanitari, la biblioteca ha organitzat algunes activitats per commemorar el 10è aniversari d’aquest equipament vertebrador de cultura, societat i lleure.

La Biblioteca Ca l’Oliveres es va inaugurar el 10 de setembre de l’any 2010. Era un equipament molt esperat per tots els lliçanencs i les lliçanenques, que es va ubicar en un edifici emblemàtic, la masia Ca l’Oliveres, portant a terme un gran treball de rehabilitació per conservar elements arquitectònics de la nostra història.

Durant aquests 10 anys i donada la dispersió territorial del municipi, la biblioteca ha intentat estar present en tots els àmbits, per donar-se a conèixer i per explicar què pot aportar a la vida de les persones una biblioteca pública del segle XXI.

Cal entendre la biblioteca del segle XXI, no com un espai de silenci i ple de llibres adreçat només a persones amb un nivell cultural alt i a estudiants, sinó que la biblioteca avui en dia és molt més que això. És  un servei obert a tota la ciutadania: la persona que s’ha quedat sense feina, aquella que vol formar-se, la que vol una estona de lleure, la que vol llegir i compartir l’experiència lectora, la que vol fullejar una revista, la cinèfila, per a la família que vol passar estones junta, per a la persona que vol informar-se de l’actualitat, per als joves que volen treballar en grup, per a les entitats del poble que necessiten un espai de trobada, per a qui li agrada la cuina, l’hort, el joc, l’art, els bons llibres, la poesia, la música, la natura, les manualitats… És un espai en continu moviment on passen coses constantment, un espai inclusiu on es comparteixen emocions, experiències i valors, un espai per experimentar, un espai que crea vincles (entre els llibres i les persones, i entre persones) i, sobretot, és un espai per aprendre tots junts, uns dels altres.

La biblioteca és un equipament cultural però també social, que ha de donar resposta a les necessitats de la població on està ubicada. Per això, en aquests 10 anys d’existència, tot l’equip de la Biblioteca Ca l’Oliveres ha intentat estar al cas de les demandes de la ciutadania, tant culturals com socials, i engegar projectes pensant en el benefici que poden aportar als lliçanencs i lliçanenques. I segueixen amb la mateixa il·lusió per continuar treballant perquè la Biblioteca Ca l’Oliveres sigui un element vertebrador de cultura, societat i lleure.

Activitats per commemorar el 10è aniversari

Tot i celebrar els 10 anys de biblioteca en un context atípic, de control sanitari, s’han volgut organitzar algunes activitats per celebrar-lo, seguint totes les mesures d’higiene i de seguretat que pertoquen. Del 7 al 9 de setembre podreu gaudir de:

Dilluns 7 de setembre a les 18h           

INFANTIL: 10 ANYS DE BIBLIOTECA, LA MASIA DE LES PARAULES. Vine a celebrar el desè aniversari de la Biblioteca tot escoltant el conte de la Masia de les paraules. A càrrec de Joana Moreno i Núria Ramón.
Lloc: Era de la biblioteca
Aforament limitat. És imprescindible inscriure’s per assistir a l’activitat

Dimarts 8 de setembre a les 18h

TROBADA AMB L’ESCRIPTORA JENN DÍAZ. Ens parlarà de Mare i filla, la seva primera novel·la en llengua catalana. Moderat per Lola Tresserras, dinamitzadora del Club de lectura.

Lloc: Era de la biblioteca
Aforament limitat. És imprescindible inscriure’s per assistir a l’activitat

Dimecres 9 de setembre a les 20h

DIÀLEGS DE BIBLIOTECA. Us convidem a diferents peces de microteatre que tenen lloc entre llibres, on podrem observar diferents situacions que es donen en una biblioteca, d’allò més divertides. A càrrec de TILL-TALL Grup de Teatre.                                                                        Aforament limitat. És imprescindible inscriure’s per assistir a l’activitat

Del 7 de setembre a les 18h al 13 de setembre a les 18h

SEGUIR-NOS A INSTAGRAM TÉ PREMI!

Segueix-nos al perfil @bibcaoliveres, posa “M’agrada” a la publicació del concurs i menciona dues persones als comentaris de la publicació. D’aquesta manera, podràs guanyar 3 vals regal de 20€ cadascun a bescanviar a Can Joans, Can Quimet Gall i La Kosturica, i un lot de cerveses artesanes ART per valor de 20€.

Del 7 al 30 de setembre

SORTEIG DE DOS LOTS DE LLIBRES

Per cada préstec realitzat a la biblioteca, entraràs en el sorteig de dos lots de llibres. I si vens a la biblioteca durant el mes de setembre, t’obsequiarem amb una bossa del 10è aniversari per portar els teus documents.

AVÍS:
Dimecres 9 de setembre la biblioteca tancarà a les 19h amb motiu de l’activitat “Diàlegs de biblioteca”.

10è aniversari de la Biblioteca Ca l'Oliveres
10è aniversari de la Biblioteca Ca l'Oliveres