25è aniversari del Mercat setmanal

Última revisió 05-11-2021 12:21
05/11/2021

El Mercat setmanal és una eina important de desenvolupament econòmic per al poble, que complementa el comerç tradicional.

Aquest any el Mercat setmanal dels diumenges ha complert 25 anys.

En els seus inicis, l’any 1996, estava previst per a un màxim de 95 parades, que després es va ampliar a 105. Actualment, hi ha 94 parades ocupades.

Les parades abasten una àmplia gamma de productes: fruita, verdura, pa i coques, embotits curats i cuits, formatges i derivats làctics, roba per a totes les edats, estris de cuina i parament de la llar, productes de dietètica, marroquineria, bijuteria, calçat, productes cosmètics, entre molts altres productes que fan que sigui un dels mercats municipals més visitats dels voltants.

Aquest any ha estat marcat per la seva reubicació temporal al carrer Bosc de la Riera, motivada per les obres de construcció de voreres i la semaforització del carrer d’Anselm Clavé a l’alçada de la Costa de Can Puig. Aquest canvi d’ubicació va anar acompanyat de la senyalització d’accessos i aparcaments, la difusió d’un mapa d’accessos i aparcaments, la reserva de places d’aparcament per a persones minusvàlides i amb mobilitat reduïda, la instal·lació de lavabos portàtils i la contractació d’un vigilant de reforç.

Properament, el Mercat setmanal es reubicarà a l’emplaçament habitual, al carrer de l’Aliança (des del carrer de Folch i Torres fins a l’avinguda dels Països Catalans) i a l’avinguda dels Països Catalans (des del carrer de Barcelona fins a la rotonda del Tricentenari).

La regidoria de Promoció econòmica considera que el Mercat setmanal és una eina important de desenvolupament econòmic per al poble, que complementa el comerç tradicional, i que es vol potenciar juntament amb el turisme.

Per a la celebració del 25è aniversari del Mercat setmanal, l’Ajuntament disposa d’una subvenció de 4.222€ de la Diputació de Barcelona per al Suport al foment del teixit comercial, mercats i fires locals.

Actes de celebració

Un cop escoltades les propostes de les diferents associacions de paradistes amb representació al mercat (l’Associació Empresarial de Marxants de Catalunya (AEMCA), l’Associació de Marxants de les Comarques Barcelonines (AMCB) i l’Associació de Mercats de Catalunya (Asomercat)), la regidoria de Promoció econòmica ha programat un sèrie d’activitats per celebrar el 25è aniversari, que es portaran a terme els diumenges de novembre i dinamitzaran la zona.

DIUMENGE 07/11:

  • de 10h a 13h: Animadors de carrer de temàtica Halloween i Taller de panellets
  • 12:30h: Espectacle “La castanyera perduda” de la companyia Sim Salabim.

DIUMENGE 14/11:

  • de 10.30h a 12.30h: Animadors de carrer amb carro amb música i espectacle de clown mòbil i xanquer.
  • de 10.30h a 13.30h: Punt informatiu sobre autoconsum fotovoltaic.
  • 13h: Botifarrada popular amb obsequi d’un got commemoratiu per persona. Fins acabar existències.

DIUMENGE 21/11:

  • de 10h a 12h: Espectacle de carrer amb un mag itinerant.
  • 12:30h: Espectacle de màgia de petit format, en escenari, acompanyat amb crispetes.

DIUMENGE 28/11:

  • de 10.30h a 12.30h: Animadors de carrer amb dos malabaristes i un xanquer, a més de globoflèxia.
  • 13h: Paella popular amb obsequi d’un plat de fang commemoratiu per persona. Fins acabar existències.

25è aniversari del Mercat setmanal
25è aniversari del Mercat setmanal