(De)mostra't, un projecte d'inserció laboral per a l'alumnat de la formació professional

Última revisió 22-06-2022 14:31
22/06/2022

Aquest projecte s’ha estrenat amb l’alumnat del PFI-PTT d’Auxiliar de Cuina i Serveis de Restauració.

Aquest curs escolar 2021-2022, l’Ajuntament i l’Institut Lliçà han portat a terme un projecte anomenat (de)Mostra’t amb els alumnes del PFI-PTT d’Auxiliar de Cuina i Serveis de Restauració.

Coincidint amb la celebració del fi de curs d’aquests estudis, ahir dimarts 21 de juny a la tarda, a l’antiga escola Sant Baldiri, es va fer la presentació del resultat d’aquest projecte.

La formació d’Auxiliar de Cuina i Serveis de Restauració és un Pla de Transició al Treball, adreçat a joves d’entre 16 a 21 anys que no han finalitzat l’ESO i aquests estudis els capaciten per a dur a terme operacions bàsiques de preparació i conservació d’elaboracions culinàries senzilles, així com les operacions de preparació i presentació d’aliments i begudes en establiments de restauració, assistint en els processos de servei i atenció al client.

Per la seva banda, (de)Mostra’t és un projecte basat en l’Ocupa’t BCN, una iniciativa innovadora de co-creació i comunicació estratègica, que es va realitzar durant tres anys al Centre formatiu Sant Jordi PES Cruïlla, situat al barri Ciutat Meridiana de Barcelona, per part de l’associació ElParlante amb el suport de BCN Activa.  L’objectiu general d’aquest projecte és millorar l’ocupabilitat dels joves del PFI-PTT i afavorir el seu accés al mercat laboral.

El projecte, a càrrec de la mateixa associació ElParlante, ha consistit en diferents sessions on l’alumnat ha après  eines vinculades a la intel·ligència emocional (comunicació assertiva, resolució de conflictes...) i eines comunicatives (identitat, imatge, màrqueting relacional...) per tal que puguin exposar millor les seves pròpies qualitats professionals davant els seus possibles ocupadors i/o clients. Com a part final d’aquest procés, l’alumnat va preparar unes peces audiovisuals individuals on es presenten i es promocionen, que es poden visualitzar a través de l’enllaç llam.cat/demostrat. Amb aquests vídeo-currículums, els empresaris del sector que cerquen personal poden veure les competències d’aquests joves i contactar-hi.

Segons la regidoria de Promoció econòmica, la idea és poder dur a terme aquest projecte també en els darrers cursos de la resta d’estudis de formació professional del municipi.

Per altra banda, a més de la presentació del resultat del projecte (de)Mostra't, l’alumnat va mostrar els coneixements de restauració adquirits, cuinant i servint un berenar per a totes les persones assistents, entre els quals hi havia els seus familiars; representants de l’equip directiu de l’INS Lliçà, ja que aquests estudis estan vinculats a aquest institut; els  formadors de l’associació ElParlante i del propi PFI-PTT; empresaris del sector; i representants del Departament d’Educació de la Generalitat i de l’Ajuntament, encapçalats per l’Alcalde i regidors de l’equip de govern. L’Alcalde, Ignasi Simón, va lliurar un diploma a tot l’alumnat d’aquest curs escolar 2021-22 del PFI-PTT d’Auxiliar de Cuina i Serveis de Restauració.

Enllaços