El bus urbà transporta una mitjana de 1.225 persones/dia

Última revisió 15-05-2024 15:36
14/05/2024

La regidoria de Transport públic i mobilitat ha organitzat un acte, una exposició i un concurs per commemorar el 25è aniversari de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA).

25 anys després de la posada en marxa de TLA, el servei de Transports de Lliçà d’Amunt continua la línia ascendent després de la pandèmia. L’any 2023, TLA va transportar un total de 335.082 persones, un 24,07% més que l’any anterior. I, els viatgers mensuals transportats es van incrementar entre un 10 i un 61% respecte a l’any anterior.

Els dies laborables, el bus urbà va transportar una mitjana de 1.225 persones/dia i els caps de setmana i festius, una mitjana de 247 persones/dia. El 10 d’octubre TLA va fer el rècord de passatgers transportats en un dia amb 1.810  persones.

Les tres línies més utilitzades pels usuaris del transport urbà van ser l’A1, l’A5, l’A2 i l’A7, corresponents a tres àmbits diferents. Cal destacar el creixement espectacular del corredor a Granollers, un 42,76%. El conjunt del transport públic de la Regió Metropolitana de Barcelona va tenir un increment del 17% i, concretament, el segment dels autobusos urbans, on es troba TLA, ho va fer un 3,99%, però, en tots dos casos, aquestes xifres estan per sota de les assolides per Transports de Lliçà d’Amunt.

Acte de celebració del 25è aniversari de TLA

La regidoria de Transport públic i mobilitat ha organitzat un acte institucional per commemorar el 25è aniversari de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA), que tindrà lloc el divendres 17 de maig, a les 12 h, a la sala d’actes de la Biblioteca Ca l’Oliveres.

Exposició

Dins de l’acte de celebració del 25è aniversari de TLA, s’inaugurarà una exposició, que restarà a la sala d’actes de la Biblioteca Ca l’Oliveres fins a finals d’octubre.

Aquesta exposició repassa els 25 anys d’història de Trans-ports de Lliçà d’Amunt. 

Concurs fotogràfic “Els teus moments taronja”

Amb motiu del 25è aniversari de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA), la regidoria de Transport públic i mobilitat també ha organitzat un concurs fotogràfic que ha anomenat “Els teus moments taronja”.

Les persones participants, a partir de 14 anys, havien d’enviar fotografies relacionades amb el bus urbà (un màxim de 3) a través del número de whatsapp del servei, 672207545, del 2 d'abril al 12 de maig (es va decidir ampliar el termini).

Un jurat seleccionarà les 25 imatges que consideri que recullen millor els “moments taronja”, les quals rebran uns auriculars sense fils, i premiarà les tres més significatives amb  un lot de marxandatge de TLA.

El veredicte del jurat es farà públic la setmana del 13 al 17 de maig al web i a les xarxes socials municipals. El lliurament dels obsequis tindrà lloc el dilluns 27 de maig, a les 17h, a la sala d’actes de la Biblioteca Ca l’Oliveres.