Eleccions municipals

Última revisió 28-05-2023 23:32
22/05/2023

El diumenge 28 de maig se celebren a Catalunya eleccions municipals, la votació s’iniciarà a les 9h i serà continua sense interrupció fins a les 20h.

El càlcul del nombre de regidors dels ajuntaments es fa en funció del nombre d’habitants del municipi segons dades oficials del padró municipal referides a l’1 de gener del 2022. A Lliçà d'Amunt són 17 els regidors i regidores que composen el Consistori municipal.

Col·legis electorals

Lliçà d’Amunt té un cens de 12.737 d’electors i 28 meses electorals: 10 al pavelló de l’institut Lliçà, 7 al gimnàs de l’escola Rosa Oriol i 11 al Casal de la Gent Gran de Palaudàries.

Els sectors de la població als quals correspon anar-hi a votar a cada col·legi són els següents:

  • Pavelló de l’institut Lliçà (avinguda dels Països Catalans, 26-50; nucli urbà): Nucli urbà, barri Ballestà, barri Can Peret Manent, barri El Pla, barri La Cruïlla, barri Migdia, una part del barri La Serra, barri Santa Justa, Can Farell, Can Franquesa, Can Merlès, Can Xicota, El Pinar, Les Oliveres, Pineda Feu i Raval d’en Xicota.
  • Gimnàs de l’escola Rosa Oriol i Anguera (carrer de Marina, 6-26; Ca l’Artigues): part del barri La Serra, Ca l’Artigues, Ca l’Esteper, Can Costa i Pineda del Vallès.

A la targeta censal és on indica la secció, la mesa i el col·legi electoral on us correspon d’anar a votar. 

Qui pot votar?

  • Persones de nacionalitat espanyola, majors d’edat, empadronades a Lliçà d’Amunt  abans del 30 de gener del 2023 i que figurin inscrites en el cens electoral. No poden votar les persones de nacionalitat espanyola residents permanentment a l’estranger i que estan inscrites en el cens CERA.
  • Persones estrangeres nacionals d’algun dels estats membres de la Unió Europea, que siguin majors d’edat, estiguin empadronats en un municipi de Catalunya, hagin manifestat la seva voluntat de votar a les eleccions municipals i es trobin inscrites en el cens electoral d’estrangers residents a l’Estat espanyol (CERE).
  • Persones estrangeres nacionals d’algun dels països extracomunitaris que hagin signat amb l’Estat espanyol un Acord de reciprocitat (Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai,  Perú, Regne Unit de la Bretanya i Irlanda del Nord, Trinitat i Tobago, i Xile), que siguin majors d’edat, estiguin empadronats en un municipi de Catalunya, tinguin la targeta o certificat de residència legal i continuada per un període de 5 anys (3 anys en el cas de Noruega i el Regne Unit) anteriors a la sol·licitud d’inscripció en el cens elec-toral d’estrangers residents a l’Estat espanyol (CERE).

En tots 3 casos, els ciutadans que compleixen 18 anys el dia de les eleccions, poden votar. 

Eleccions municipals del 28 de maig
Eleccions municipals del 28 de maig