Inauguració de la restauració del safareig públic

Última revisió 23-03-2023 14:37
23/03/2023

L’acte d’inauguració tindrà lloc el proper dissabte 25 de març, a  les 12h i comptarà amb una xerrada sobre la història del safareig públic.

L’Ajuntament inaugurarà, el proper dissabte 25 de març, les obres de restauració de l’antic safareig públic del riu Tenes i l’adequació de l’accés.

Aquestes obres han anat a càrrec de l’empresa Obres i Paviments Llovet SL i han tingut un cost de 69.420,11 € més IVA.

En el safareig, situat a l’interior del Parc del Tenes, s’han sanejat el vas i les boques de sortida de l’aigua. També s’ha fet una barrera de contenció per tal que al peu de talús només hi pugui arribar l’aigua neta de la pluja. A més, s’ha enderrocat la solera de formigó que cobria la canal que porta l’aigua fins al rentador i s’ha cobert de nou deixant unes separacions que permeten seguir visualment el recorregut de l’aigua.

Per altra banda, s’ha creat una explanada a l’entorn més immediat del safareig, s’ha tancat el perímetre i s’han instal·lat panells informatius amb informació cultural sobre aquest espai.

En relació a l’accés, s’ha creat un tram de rampa-escala des de l’entrada principal del Parc del Tenes fins arribar al safareig.

L’acte d’inauguració d’aquestes obres tindrà lloc a les 12 h al i comptarà amb una xerrada sobre la història del safareig públic acompanyada de l'escenificació del moment de la bugada, a càrrec del Grup L'Abans.

Obres del safareig
Obres del safareig

Et pot interessar