BETAMapathon d'accessibilitat 2020. Una iniciativa que té per objectiu sensibilitzar, aprendre i visibilitzar els temes relacionats amb la discapacitat i detectar millores en l’entorn pel que fa a l’accessibilitat dels espais públics.

">

Lliçà d'Amunt participa a la BETAMapathon d'accessibilitat 2020

Última revisió 03-12-2020 13:23
03/12/2020

Avui dijous, 3 de desembre, en el marc del Dia internacional de les persones amb discapacitat, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt participa a la BETAMapathon d'accessibilitat 2020. Una iniciativa que té per objectiu sensibilitzar, aprendre i visibilitzar els temes relacionats amb la discapacitat i detectar millores en l’entorn pel que fa a l’accessibilitat dels espais públics.

En aquesta jornada, promoguda per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), participen, juntament amb Lliçà d’Amunt, els ajuntaments de Barcelona, Cervelló, Montmeló, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i la Geltrú. Enguany, a causa de la pandèmia, s’ha realitzat un canvi de format i es realitzaran diverses accions d’equips locals en aquests set municipis participants.

Així aquest any, la BETAMapathon será una acció simultània i col·laborativa a diverses localitats de la província de Barcelona que permetrà recollir informació sobre l'accessibilitat d'un espai determinat geolocalitzant punts clau, els quals seran visibles en temps real en un mapa online. L’objectiu és poder identificar punts crítics per a la millora de l'accessibilitat.

Les diferents accions es realitzaran entre les 9 i les 18 hores, i tindran una durada d’un màxim de tres hores. Diferents grups de persones voluntàries amb capacitats diverses identificaran els punts crítics que impedeixen l’accessibilitat als carrers que formen part de la zona d’actuació escollida.

En el cas del nostre municipi, s’ha triat l’itinerari que va des del carrer del Torrent Merdanç fins la zona escolar i esportiva, ubicada al carrer de Jaume I. Es tracta d’un recorregut d'uns 130 metres molt concorregut pel nombre d’equipaments que hi ha a la zona, que per la seva discontinuïtat, la manca d'espai i les dificultats d'accessibilitat, el fan insegur i poc atractiu pels desplaçaments a peu.

El grup que farà l’activitat estarà integrat per una persona invident, una persona gran que es desplaça amb caminador i una altra persona gran que es desplaça amb cadira de rodes. També formaran part del grup,  estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), que faran el seguiment de l’actuació, i personal de les regidories d’Acció Social i Mobilitat implicades en el projecte.

Després de la jornada, a les 19 hores, es presentaran els resultats de la BETAMapathon d’accessibilitat 2020 en un acte en format virtual.