Lliçà d'Amunt participa a l'activitat Fora barreres!

Última revisió 03-12-2021 15:25
03/12/2021

Avui divendres, 3 de desembre, en el marc del Dia internacional de les persones amb discapacitat, l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt ha participat, per segona vegada, a l’activitat “Fora barreres! Mapathon d'accessibilitat 2021”. Una iniciativa que té per objectiu sensibilitzar, aprendre i visibilitzar els temes relacionats amb la discapacitat i detectar millores en l’entorn pel que fa a l’accessibilitat dels espais públics.

La Mapathon és una activitat promoguda per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que permet recollir informació sobre l’accessibilitat d’un espai determinat a través de la participació d’un grup que geolocalitza punts clau en un mapa. L’objectiu és poder identificar punts crítics per a la millora de l'accessibilitat.

A l’activitat participa un grup de persones voluntàries amb capacitats diverses que són els encarregats d’identificar els punts crítics que impedeixen l’accessibilitat als carrers que formen part de la zona d’actuació escollida. Aquest any, el grup de Lliçà d’Amunt ha estat integrat per quatre persones que es desplacen amb cadira de rodes, dues amb caminador i una amb crossa. També han format part del grup els estudiants del projecte. que han fet el seguiment de l’actuació, i personal municipal de les regidories d’Acció Social, Mobilitat i Territori.

Pel que fa a l’itinerari, s’ha triat la zona de la Cruïlla, molt concorreguda, on hi conflueixen establiments comercials, de restauració i un Centre d’Atenció Primària (CAP). En el recorregut, d’uns 200 metres, els vianants han de conviure amb els vehicles que circulen i estacionen en aquesta zona.

En aquesta jornada han participat de manera simultània, juntament amb Lliçà d’Amunt, Barcelona, Badalona, Cardedeu, Montmeló, Sabadell i  Terrassa. Per a més informació sobre el projecte podeu consultar el web https://canviaelmon.upc.edu/ca/mapathon.