Mesures de prevenció després de la declaració de l'estat d'alarma

Última revisió 17-03-2020 12:20
15/03/2020

El Govern d'Espanya ha declarat l'estat d'alarma a tot el país per a la gestió de crisi sanitària ocasionada pel Coronavirus (Real Decret 463/202). Us informem de quines són les mesures establertes per als pròxims 15 dies que se sumen a les ja aplicades per l'Ajuntament i la Generalitat.

A banda de les mesures preventives ja posades en marxa a Lliçà d'Amunt (com el tancament dels centres educatius, i el tancament d’equipaments i establiments comercials d’oci, esport  o restauració) després de la publicació del Real Decret 463/202, de 14 de març, pel que el Govern d’Espanya declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus, s’aplicaran mesures més restrictives. Així:

  • Cal que es segueixin les indicacions fetes per les autoritats al càrrec de la situació, en aquest cas el Govern d’Espanya i els seus ministeris.
  • Mentre sigui vigent l’estat d’alarma, les persones només podran sortir per tal d’anar a comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; per assistir a centres sanitaris; per desplaçar-se al lloc de feina; per cuidar a persones dependents: per anar a entitats bancàries; o per causa major.
  • Els serveis de transport públic reduiran la seva oferta en un 50%. A més, aquests hauran de dur a terme una neteja exhaustiva d’acord amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat. D’altra banda, es desaconsella viatjar en transport públic, exceptuant raons inajornables.
  • Hauran de tancar tots els comerços minoristes a excepció dels d’alimentació, primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques i productes ortopèdics, higiene, premsa, combustible, estancs, telecomunicacions, alimentació per a animals, comerç per internet, correspondència, tintoreries i bugaderies.
  • Els vehicles privats es podran fer servir  per a aquests desplaçaments i proveir-se de benzina. Aquests desplaçaments només es podran fer de manera individual.
  • Preguntes freqüents sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya

L’Ajuntament de Lliçà d'Amunt vol transmetre un missatge de calma i serenor. L’aplicació del Reial Decret garanteix a la ciutadania l’abastiment alimentari, de subministraments energètics, i de serveis essencials. Cal recordar que les mesures són de caràcter preventiu i tenen l’objectiu de frenar la propagació del Coronavirus SARS-CoV-2.

De la mateixa manera, es fa una crida al sentit comú per tal de complir amb les mesures adoptades, no sortir al carrer exceptuant els casos esmentats anteriorment i no realitzar reunions o trobades de caire social.

Per a més informació podeu consultar:

Coronavirus - Estat d'alarma
Coronavirus - Estat d'alarma