8 de març, Dia Internacional de les Dones

Última revisió 09-03-2021 14:34
09/03/2021

L’Ajuntament ha organitzat una programació d’actes gratuïts per commemorar el Dia Internacional de les Dones.

La regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI ha coordinat la programació d’activitats que l’Ajuntament portarà a terme per commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

Els actes principals es concentraran el mateix 8 de març, que enguany cau en dilluns, a partir de les 17h, a la Biblioteca Ca l’Oliveres, quan la regidora d’Igualtat, gènere i LGTBI, Lourdes Martín, llegirà un manifest institucional i tindrà lloc una taula rodona amb quatre escriptores lliçanenques (Ester Vallbona, Lina Galán, Judit Ortiz i Silvia Docón) que parlaran de les seves obres i del condicionant de ser dona escriptora.

També es lliuraran els premis d’un concurs de fotografia que s’ha organitzat, on els participants han de captar l’essència de la dona en qualsevol escena de la seva vida quotidiana (podeu consultar les bases al web municipal). En el cas que la situació sanitària no permetés fer aquests actes de forma presencial, s’emetrien a través del canal de Youtube municipal (llam.cat/youtube).

També cal dir que el mateix 8 de març, els autobusos de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA) circularan amb banderoles commemoratives de la diada.

A més, dins d’aquesta programació, la Biblioteca Ca l’Oliveres acollirà, del 5 al 24 de març, l’exposició “Defensores del cos-territori”, una producció d’Ester Pérez Berenguer amb la col·laboració de SUDS, Internacionalisme, Solidaritat, Feminismes. Aquesta exposició ens explica que a Guatemala i Hondures, dones indígenes maies, lenques i garífunes lluiten contra l’entrada d’empreses transnacionals extractives dels recursos naturals, i ho fan amb una visió global de la lluita contra les diferents violències que les colpegen, perquè han entès que el primer territori que cal defensar és el propi cos; lluiten pel cos-territori.

L’activitat de Contes al vol de la Biblioteca Ca l’Oliveres aquest mes de març comptarà amb una sessió anomenada “Idènticament diferents” que ens ajudarà a trencar estereotips i mostrarà una visió igualitària del món. Recordeu també que la biblioteca disposa de diversos llibres de temàtica Dona en préstec a disposició dels usuaris.

L’Espai Jove El Galliner també ha programat activitats relacionades amb el 8 de març: durant la setmana prèvia (de l’1 al 5 de març) al Galliner hi haurà un photocall de la campanya “We Can Do It” per a què els i les joves puguin fer-s’hi una foto i compartir-la a Instagram tot etiquetant l’Espai Jove. A través del PIDCES (Punts d’Informació i Dinamització en els Centres d’Educació Secundària), aquesta activitat també es proposarà, el mateix dia 8 de març durant l’estona del pati, als alumnes dels instituts. Entre tots els participants se sortejarà un xec valorat en 50€ per gastar a “La Botiga”, comerç local d’una dona emprenedora del municipi.

Per altra banda, dins del Programa d’Activitats Educatives (PAE) 2020-2021, que l’Ajuntament ofereix als centres educatius, la psicòloga del Punt d’Assesorament a la Dona sobre Igualtat d’Oportunitats (PADI) impartirà el taller titulat “Mites de l’amor romàntic i prevenció de la violència masclista” a l’alumnat dels instituts Lliçà i Hipàtia d’Alexandria.

En el butlletí del març,  s'ha publicat una edició especial de la secció “El nostre espai de lluita per la igualtat”, amb experiències de dones treballadores del municipi, a les quals es podrà escoltar a través d’un vídeo d’entrevistes que trobareu, properament, al web municipal.

Per altra banda, hem de destacar que el cartell del 8 de març d’aquest any és obra de la il·lustradora lliçanenca Rocío Vidal.

Per a més informació sobre la programació del 8 de març, podeu contactar amb la regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI.

Programació