L’aparcament Matarra­nya del barri de Ca l’Artigues va ser l’escenari per a la presentació del quart vehicle híbrid de la flota de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA), que va tenir lloc el passat dissabte 28 de gener i que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, moltes d’elles vinculades a l’àmbit del transport públic.

">

Es presenta el nou autobús híbrid de la flota de TLA

Última revisió 02-02-2023 08:48
02/02/2023

L’aparcament Matarra­nya del barri de Ca l’Artigues va ser l’escenari per a la presentació del quart vehicle híbrid de la flota de Transports de Lliçà d’Amunt (TLA), que va tenir lloc el passat dissabte 28 de gener i que va comptar amb l’assistència d’una cinquantena de persones, moltes d’elles vinculades a l’àmbit del transport públic.

La jornada es va iniciar a les 11 del matí amb activitats de caire familiar dinamitzades per l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), que també va muntar l’exposició “El transport públic ens dona més”, amb il·lustracions i missatges que mostren els avantatges del transport públic respecte al vehicle privat en termes d’emissions, de contaminació general, de congestió, de benestar i de salut.

En relació amb l’eslògan de TLA “Pensa en taronja, treu-nos el suc”, durant el matí es van oferir sucs de taronja, cortesia de l’empresa Vèritas, a totes les persones assistents.

A les 12 del migdia el regidor de Transport públic i Mobilitat, Albert Iglesias, es va adreçar al públic per explicar algunes dades tècniques del nou vehicle de la flota de TLA: un autobús intel·ligent i amb auto càrrega que es pot moure íntegrament amb electricitat durant nombrosos trajectes en ruta i reduir el consum de combustible i d’emissions. En el seu discurs també va remarcar que aquest era un pas més per complir l’objectiu de reduir les emissions contaminants que genera la mobilitat urbana i que ens apropa al model de “ciutat zero” amb una mobilitat lliure de fums segura, sostenible i eficient. Per últim, el regidor va dedicar unes paraules d’agraïment al personal tècnic de l’àrea i als xofers i les xoferes de TLA, als qui va lliurar  un petit obsequi en  reconeixement per la seva feina diària.

Per la seva part, Ramon Sagalés, Director Delegat de l’Empresa Sagalés, concessionària del servei, va mostrar el seu agraïment a l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt pel seu compromís amb el transport públic de qualitat i sostenible. Ramón Sagalés va assenyalar Transports de Lliçà d’Amunt com un exemple de transport urbà orientat a millorar el servei per a les persones usuàries, minimitzant l’impacte ambiental. Un cop finalitzada la seva intervenció, el Director de Sagalés li va fer una petit obsequi al regidor de Transport públic i Mobilitat, una maqueta en miniatura del nou vehicle de la flota de TLA.

Finalitzats els parlaments, es va mostrar el nou autobús híbrid, un Volvo 7900 Hybrid, de 10,6 metres, amb espai per a 27 butaques, 47 persones dretes i una cadira de rodes, accessible per a persones amb mobilitat reduïda i cotxets. El nou vehicle incorpora connectors USB per carregar dispositius mòbils i pantalles de validació per la T-mobilitat, el nou sistema de mobilitat intel·ligent, que ja és operatiu als autobusos de TLA.

Amb aquest nou vehicle, TLA dis­posarà d’una flota formada per quatre autobusos tots ells híbrids. Lliçà d’Amunt serà un dels municipis amb el 100% de la flota de transport urbà amb vehicles ecològics.