Demà entra en vigor la nova T-jove: més anys, més zones i només amb T-mobilitat

Última revisió 20-03-2023 09:36
14/03/2023

El títol de transport públic T-jove amplia 5 anys la seva validesa, tindrà un únic preu de 40 euros a l’àmbit de les 6 corones tarifàries i només estarà disponible en el sistema T-mobilitat.

A partir de demà, dimecres 15 de març, s’amplia 5 anys la validesa del títol de transport T-jove, de manera que les persones d’entre 25 i 29 anys també en podran ser usuàries. Aquesta ampliació d’edat es fa simultàniament amb una unificació de preu: la T-jove tindrà un preu únic i permetrà desplaçar-se il·limitadament durant 90 dies en tots els serveis integrats de les 6 corones tarifàries de l’ATM de Barcelona. Respecte als serveis de transport públic integrats a la corona 7, es preveu que durant la tardor de 2023 s’hi puguin incorporar.

Aquest preu únic de 80 €, equivalent al preu anterior de la T-jove d’una zona, té actualment un descompte del 50% (en virtut del RDL 20/2022, de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d’Ucraïna i de l’acord del Consell d’Administració de l’ATM).

Aquesta novetat s’aplicarà de la mateixa manera als títols T-jove per a famílies monoparentals i famílies nombroses, de manera que els preus únics per a viatjar per les 6 corones, IVA inclòs, seran els següents: T-jove, 40 €; T-jove FM/FN general, 32 €, i T-jove FM/FN especial, 20 €.

La condició de beneficiari del títol T-jove es manté durant la vigència del títol, tot i que s'hagin complert 30 anys durant aquest període, sempre que s'aporti la documentació que l'acrediti que en el moment de l'adquisició i de la primera validació el titular era menor de 30 anys.

Només en suport T-mobilitat

El títol T-jove és el primer títol que s’ofereix exclusivament en suport T-mobilitat i es fa coincidint amb aquesta ampliació d’edat (per a menors de 30 anys) i d’abast (6 zones) de la T-jove. Així doncs, totes les persones que vulguin viatjar amb T-jove hauran de fer-ho a partir d’aquesta data amb suport T-mobilitat: bé sigui amb la targeta personalitzada, o bé amb l’aplicació mòbil que permet validar amb dispositius amb sistema Android i NFC.

En aquest sentit, les màquines d’autovenda de títols de les estacions ferroviàries (metro, FGC, Rodalies i TRAM), així com les oficines d’atenció dels operadors de transport públic, no dispensaran més títols T-jove magnètics i només oferiran la càrrega de la nova T-jove sobre suport targeta T-mobilitat. Així ho han anat comunicant els operadors de transport des del passat 2 de març. Es recomana donar-se d’alta telemàticament a través d’una de les tres plataformes disponibles: T-mobilitat, TMB i FGC. En el cas de sol·licitar un suport de targeta es rebrà al domicili que s’indiqui. En el cas d’optar per la validació amb un mòbil Android amb NFC la disponibilitat del títol serà immediata.

Les targetes T-jove antigues (de cartró amb tecnologia de banda magnètica) es podran seguir validant al sistema de transport públic amb normalitat i fins que s’acabin els 90 dies de la seva validesa. Pel que fa a la seva caducitat, és la mateixa que l'establerta per a tots els títols integrats. En aquest cas, tant els títols T-jove adquirits l'any 2022 com el 2023 seran vàlids fins al 15 de gener de 2024.

Nova T-jove
Nova T-jove