Els lliçanencs Xavier Moreno i Maia Parés, millors esportistes de l'any 2023

Última revisió 02-02-2024 10:53
22/01/2024

L’Ajuntament els va fer lliurament del premi en el marc de la 15 edició de la Nit de l'Esport, on es van reconèixer les entitats i esportistes del municipi que van aconseguir èxits esportius durant l’any 2023.

L’Ajuntament va reunir els i les esportistes locals, el passat dissabte 20 de gener a les 20.30 h a l’Ateneu L’Aliança, en una nova edició de la Nit de l’Esport.

En aquesta edició, la 15a, es va fer un reconeixement institucional a les entitats i esportistes del municipi que van aconseguir èxits esportius durant l’any 2023.

D’entre totes les categories de premis de la Nit de l’Esport, la categoria reina és la del Mèrit esportiu, que premia el i la millor esportista local d’entre totes les candidatures presentades i que atorga un jurat format pels tècnics i tècniques d’Esports dels Ajuntament de la Vall del Tenes.

El premi al millor esportista de Lliçà d’Amunt de l’any 2023 va ser per al jugador de handbol del Futbol Club Barcelona Xavier Moreno, que va ser Campió de Catalunya Cadet, Campió de la Copa del Rei, Campió d’Espanya de Clubs, Subcampió d’Espanya amb la Selecció Catalana i Campió d’Europa amb la Selecció Espanyola a Suècia. Moreno no va poder ser present a la gala i va recollir el premi la seva germana, però el jugador va donar les gràcies pel reconeixement a través d’un vídeo.

El premi a la millor esportista de Lliçà d’Amunt de l’any 2023 va ser per a l’atleta del Club Atletisme Canovelles Maia Parés, que va assolir múltiples marques, entre les quals: 1a del rànquing espanyol de 500 metres llisos a l’aire lliure i 1000 metres llisos sub 14, i  1a del rànquing català i 2a de l’espanyol en 600 metres llisos de pista coberta Sots 16 Femení. En la modalitat de Cross va ser:  Campiona en el Campionat de Catalunya per equips, 3a en l’individual de Catalunya, Campiona del comarcal i del cross escolar, 1a classificada per equips i 4a de la general en el cross internacional ciutat de Granollers, líder espanyola i catalana de la prova del 1000 metres llisos i 6a del Campionat d’Espanya sub14 individual. També va batre tres Rècords de Catalunya: 600mll pista coberta, 600mll aire lliure i 500mll aire lliure.

L’Alcalde, Ignasi Simón, i la 1a Tinent d’Alcalde, Mariona Pedrerol, van ser els encarregats de lliurar els premis d’aquesta categoria reina. El regidor d’Esports, Marc Palet, per una causa major, no va poder assistir a l’acte.

El format de la gala va ser similar al d’altres anys. La persona que va conduir la vetllada va donar la benvinguda i va donar pas a un vídeo que mostrava una visió general de l’esport al municipi. Seguidament, es va fer el lliurament de premis. I, l’Alcalde va fer el discurs de cloenda, que va donar pas a un còctel final a peu dret per a totes les persones assistents.

En el seu discurs, l’Alcalde, Ignasi Simón, a més de l’esforç dels i les esportistes, també va destacar l’esforç dels pares i mares que acompanyen els fills i filles en la pràctica esportiva.

La Nit de l’Esport premia totes les persones que formen parts d’equips d’entitats o clubs esportius col·lectius que han ascendit de categoria i/o han aconseguit títols de campions en la seva categoria i totes les persones d’entitats o clubs d’esports individuals que han aconseguit títols de campions en la seva categoria i/o algun rècord.

En el marc d’aquesta festa també es donen els premis als equips que han aconseguit les tres primeres posicions a la Lliga de lleure de Botxes que organitza anualment l’Ajuntament.

La Nit de l’Esport també premia les entitats esportives locals per a la promoció dels valors de l’esport com l’esforç i la superació,  la formació esportiva d’infants i joves, el foment de l’esport femení, la promoció de la pràctica esportiva de lleure com a eina de salut i de socialització o la difusió de Lliçà d’Amunt mitjançant grans esdeveniments esportius.

I, en algunes edicions, també es distingeixen les entitats esportives locals que celebren aniversaris (10è, 25è, 50è, 75è i centenari). I, la Comissió de Premis i Distincions de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, amb representació de tots els partits polítics, pot incorporar mencions especials i reconeixements personals, i distincions per a la superació d’una situació adversa mitjançant l’esport.

Moltes felicitats a totes les persones premiades!