Es reforça el servei de recollida de residus voluminosos a domicili

Última revisió 21-07-2020 11:50
20/07/2020

A partir d'avui dilluns, 20 de juliol, es reforça la recollida de  residus voluminosos a domicili amb motiu de l’elevada demanda del servei.

El reforç d’aquest servei permetrà augmentar la capacitat de recollides setmanals i ampliar la franja horària, de matí i tarda. En els propers dies, el personal encarregat de gestionar el servei contactarà amb les persones sol·licitants per avançar els dies de recollida.

De moment, es preveu que el reforç sigui provisional amb l’objectiu d’absorbir l’elevada demanda que ha provocat el context de confinament per la crisi sanitària.

Recordem que el servei de recollida de  residus voluminosos a domicili és gratuït i només cal deixar les restes a la vorera de davant del domicili la nit anterior al dia concertat (màxim 2m²).

La petició del servei es fa a través del telèfon de l’Oficina d'Atenció a la Ciutadania de l'Ajuntament: 93 841 52 25 o bé dels Punts d’Informació a la Ciutadania (PIC) de Ca l'Artigues i Palaudàries: 93 860 73 50 i 93 864 60 10, respectivament.

Els materials objectes de recollida són mobles (sofàs, cadires, armaris desmuntats, etc.), electrodomèstics (neveres, rentadores, secadores, etc.), ferralla, fustes, matalassos, etc., fins a un màxim de 2 metres cúbics.

No es recullen restes vegetals, runes, fibrociment (uralita), que s'han de dur a la deixalleria, ni dipòsits que continguin restes de combustibles, que cal gestionar a través d'una empresa privada.

Recorda! Està prohibit deixar aquests residus al costat dels contenidors, ja que perjudiquen els veïns que viuen a l'entorn i dificulten el procés de recollida de contenidors.

Quan s'hagi de buidar una casa, per venda o lloguer, i la quantitat de restes voluminoses sigui molt important, no es pot utilitzar aquest servei, sinó que s'ha de contractar una recollida especial (consultar al mateix telèfon) o contractar un servei privat.

Servei de recollida de residus voluminosos a domicili
Servei de recollida de residus voluminosos a domicili