Es signa el conveni de compromís per a la creació del futur Consorci Català de la Cervesa Artesana a Can Malé

Última revisió 24-10-2017 14:32
19/04/2017

Després de l'aprovació del conveni al Ple Municipal del 30 de març, ahir dimarts, l'Ajuntament, Barcelona Beer Company i Art Cervesers van signar del document de compromís per a la creació d'un futur Consorci Català de la Cervesa Artesana i la cessió d'espais de la finca de Can Malé.

 

L'Ajuntament va encarregar un estudi de viabilitat per a la instal·lació d'un Parc Tecnològic en una part de les instal·lacions i equipaments de Can Malé, amb la idea d'enfocar-lo a una activitat econòmica amb potencial de creixement i amb sinèrgies amb el comerç, la restauració i altres activitats econòmiques del poble.

 

Paral·lelament, l'empresa de Canovelles Arts Cervesers, que busca un nou emplaçament per a la seva nova fàbrica, va mostrar interès en Can Malé.

 

Per això, es va començar a estudiar el sector de la cervesa artesana i va sorgir la proposta de creació d'un Clúster de la Cervesa Artesana, que s'iniciaria amb la creació del Consorci Català de la Cervesa Artesana.

 

La missió d'aquest Consorci consistiria en la investigació, experimentació i formació de futurs empresaris i productors d'aquest producte, així com contribuir en el desenvolupament i la dinamització del sector de la cervesa artesana. Els seus membres serien, com a mínim, l'Ajuntament de Lliçà d'Amunt i empreses vinculades al sector de la cervesa artesana interessades a tenir la seu social i/o les instal·lacions productives a Can Malé.

 

L'Ajuntament ja ha obtingut el compromís per part de Barcelona Beer Company i Art Cervesers de realitzar una forta inversió en una planta productiva  de cervesa artesana ubicada a Can Malé. De fet, aquestes dues empreses i l'Ajuntament han redactat un conveni mitjançant el qual es comprometen a crear la iniciativa mixta públic-privada denominada Consorci Català de la Cervesa Artesana. En aquest document, l'Ajuntament també manifesta la seva voluntat que la finca de Can Malé aculli la seu del futur Consorci i es compromet a la cessió al Consorci d'espais per a la creació d'una planta de producció de cervesa artesana i a promoure la modificació del planejament urbanístic que s'escaigui per fer realitat aquesta implantació.

 

El Gremi d'Hosteleria del Vallès Oriental i el Gremi d'Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural ??GECAN- també s'han mostrat interessats en el projecte amb la intenció d'organitzar activitats formatives.

 

Amb tot aquest projecte, es dotaria el municipi d'una activitat econòmica generadora de llocs de treball, es convertiria Lliçà d'Amunt en un referent en el sector de la cervesa artesana i es potenciaria la restauració i el turisme del poble, entre altres oportunitats.

 

Documents adjunts