Es suspèn l'edició d'enguany de Les 24 Hores Internacionals de Resistència en Ciclomotors

Última revisió 12-06-2020 12:46
12/06/2020

La situació sanitària actual, amb restriccions i noves normatives en matèria de seguretat, higiene i salut pública, ha fet variar el funcionament habitual de l’esport en general i, en concret, dels esdeveniments esportius de la magnitud de Les 24 Hores de Resistència en Ciclomotors de La Vall del Tenes.

El Grup 24 Hores, la Federació Catalana de Motociclisme, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt, han pres la decisió conjunta d’apostar per la prudència i suspendre la XLI edició de l’emblemàtica cursa que es desenvolupa el primer cap de setmana de setembre a Lliçà d'Amunt. Així ho han fet públic a través d'un comunicat conjunt.

Després de dues reunions entre els organismes implicats, i un cop avaluat tècnicament els Reials Decrets Llei que determinen nous protocols i recomanacions i valorat els riscos, problemes d'accessos a l'espai on es desenvolupa la cursa, les normatives de control d'aforament, etc. la decisió ha estat unànime: cal que predomini la prudència i postposar la cursa al 3, 4 i 5 de setembre de l’any 2021, amb la qualitat i excel·lència que mereix un esdeveniment d’aquesta magnitud.

En la darrera reunió de valoració sobre la cursa el Regidor d'Esports, Fran Sánchez, reclamava la necessitat d'informar els equips i pilots d'aquesta decisió "el més aviat possible ja que en aquestes dates els equips comencen a preparar els ciclomotors per participar i per tota la feina, esforç i il·lusió que representa l'esdeveniment per ells".

D'altra banda, els senyors Francesc Padró i Joan Naudó, President i Vicepresident del Grup 24 Hores, manifestaven la voluntat de “fer Les 24 Hores com sempre” o, en cas contrari, no fer-les per no perdre l'esperit de l'esdeveniment.

El President de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Maria Mañé va insistir en recolzar les decisions que es prenien i lamentava la suspensió de la cursa per la importància que tenia a nivell històric.

Finalment l’Alcalde, Ignasi Simón, va manifestar la seva profunda tristesa per haver de suspendre un esdeveniment tan important pel municipi però "la seguretat del públic que hi assisteix, els participants i la població en general, està per davant de tot". Amb aquestes paraules va voler afegir-se al missatge de prudència davant la situació de crisi sanitària actual.

Tots els representants de les entitats involucrades van lamentar profundament la decisió que han hagut de prendre.

Quan a la cursa, això només és una parada tècnica com la que fan qualsevol dels ciclomotors que hi participen habitualment. De ben segur que Les 24 Hores tornaran i ho faran amb més força i més empenta que mai.

Sortida de la XL edició de Les 24 Hores
Sortida de la XL edició de Les 24 Hores