Finalitza el curs per a la conducció de carretons elevadors i grues articulades

Última revisió 27-07-2020 08:24
24/07/2020

35 persones desocupades han obtingut, al mes juliol, l’acreditació per a la conducció de carretons elevadors i grues articulades de manera 100% subvencionada.

Aquest mes de juliol,  l’Ajuntament ha reprès el Curs d’operari/ària de logística, magatzem, carretons elevadors i grues articulades, en col·laboració amb l’associació Eines Per Tothom, la Cambra de Comerç, la Mancomunitat de la Vall del Tenes i l’empresa del municipi Gruas y Transportes Ripotrans SL.

El curs, iniciat durant el mes de març, es va aturar forçosament per l’emergència sanitària. Finalment, s’ha pogut desenvolupar del 7 al 24 de juliol a l’Escola de Persones Adultes de la Vall del Tenes, i comptant amb la col·laboració de l’empresa Ripotrans per a la part pràctica de conducció. El regidor de Promoció Econòmica, Marc Palet, va donar la benvinguda al curs i va posar en valor la voluntat de l’Ajuntament de facilitar la inserció laboral de les persones desocupades del municipi, en aquest cas, en un sector en constant creixement com és la logística.

El curs s’ha ofert, prioritàriament, a persones joves inscrites al programa de Garantia Juvenil (18 a 29 anys que no estiguessin formant-se ni treballant), i s’ha fet una reserva de 12 places per a qualsevol persona desocupada que no complís amb aquests requisits (en total 35 alumnes).

La formació ha anat a càrrec de l’associació Eines Per Tothom, i ha constat de 95 hores de competències professionals i transversals, en les que s’ha inclòs l’acreditació de conducció de carretons elevadors i la de grues articulades. Ha estat totalment subvencionada a través d’un cofinançament per part del Fons Social Europeu, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, la Cambra de Comerç de Barcelona i l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt. Les persones desocupades (de qualsevol edat) que no complien els requisits de Garantia Juvenil han desenvolupat directament la part teòrica i pràctica de conducció de carretons elevadors i la de grues articulades, en aquest cas de manera 100% subvencionada per l’Ajuntament.