La cultura en línia i des de casa

Última revisió 06-04-2020 20:23
03/04/2020

L’Ajuntament ofereix continguts culturals online per a totes les edats.

Mentre duri la situació de confinament de la població arran de l’alarma sanitària per Coronavirus, la regidoria de Cultura està creant continguts per a infants i adults per difondre a través del web i les xarxes socials municipals. Aquests continguts es classifiquen en tres grups: contes infantils online, activitats infantils i cultura en streaming per a families i adults. La difusió es farà de la següent manera:

  • Dilluns: La nostra cultura
  • Dimecres: Activitats infantils
  • Divendres: Cultura en streaming

Els contes infantils online dels dilluns seran llegits o escenificats per gent del poble. El primer conte infantil online, per exemple, l’ha gravat la Colla de Gitanes. Totes les persones, entitats o col·lectius que vulguin explicar contes als infants del municipi han de fer arribar un vídeo gravat per ells on llegeixin i/o escenifiquin el conte a cultura@llicamunt.cat, on també us podeu adreçar per plantejar dubtes al respecte.

Les activitats infantils dels dimecres inclouen enigmes, endevinalles, jeroglífics, etc. N’hi haurà de més senzilles per a primer cicle de Primària i de més complicades per a segon cicle de Primària.

La cultura en streaming dels divendres consistirà en llistes de recomanacions de teatre, museus, pel·lícules i llibres. Tots els llistats inclouran enllaços que portaran a webs o espais online on es podran veure de forma gratuïta. En el cas dels museus, seran visites virtuals. En el cas de les pel·lícules, seran fora de plataformes de pagament. Els llibres seran descarregables. I el teatre, seran obres de teatre gravades en directe en alguns teatres.

La regidoria de Cultura continua treballant per a tots vosaltres i, properament, a aquestes propostes se n’afegiran d’altres que s’estan treballant i serán ben divertides. Estigueu al cas de les publicacions.

Altres recursos

La Biblioteca Ca l’Oliveres també us proposa una sèrie de recursos:

Activitat física saludable a casa - 30' de jocs per infants: https://www.youtube.com/watch?v=2yLtvmdhFjE

Estudiants de l’INEFC de Barcelona han realitzat aquest vídeo per a nens i nenes que estan a casa i volen realitzar activitat física. Són 30 minuts d'exercici i jocs que motiva als infants a fer exercici a casa i a començar el dia amb més energia. El joc final és engrescador.

Recursos i activitats per a infants - Totnens: https://totnens.cat/

Totnens és un portal adreçat a famílies amb nens que els agradi fer activitats a fora o a casa. Hi trobareu activitats de cuina, decoració, jocs, imprimibles per pintar, manualitats... I activitats de Pasqua per fer amb els infants: ous de xocolata, decorar la mona, etc.

Teatre amb família - Escena Familiar: https://es-es.facebook.com/EscenaFamiliar.cat/

Descobreix tots els #JoGaudeixoACasa a EscenaFamiliar.cat. 

Aquests dies a casa necessitem més que mai la cultura i els espectacles, cal quedar-nos a casa, però també cal gaudir i divertir-se! 

Lazzigags ha obert els seus enllaços, al seu canal de youtube, dels vídeos d’uns quants espectacles: La Berta i el seu robot, Tom Sawyer detectiu, Pippi Langstrump, especial 10è aniversari, Sihir i la nit de reis, Sherlock Holmes i el club dels pèl-rojos i On vas, Hollis Jay?

Cinema - PUCK Cinema Caravana: https://www.puckcinema.com/

Podem gaudir de curtmetratges de qualitat i que despertaran l'esperit crític dels infants. Hi trobem una selecció per edats i també per a tots els públics. La PUCK Cinema Caravana porta allà on va pel·lícules d’animació d’aquelles que no se solen veure a la tele.

Música: Percussió corporal - Body Percussion for Waltz n 2: https://www.youtube.com/watch?v=FmeMffUqJQk

Vídeo d'una activitat comuna de l'Escola d'Estiu de l'AEMCAT (Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya) a Cardedeu el juliol de 2015. Taller de percussió corporal portat a terme per Santi Serratosa, músic, musicoterapeuta i percussionista. Una activitat que impressiona.

 

La cultura a casa
La cultura a casa