La mascareta deixa de ser obligatòria en espais exteriors si pot respectar-se la distància

Última revisió 25-06-2021 16:24
25/06/2021

La normativa, aprovada pel Consell de Ministres, entra en vigor aquest dissabte, 26 de juny. Es recomana tenir una sempre a mà en cas que no es puguin garantir els 1,5 metres de distància de seguretat o en el casos que encara sigui necessària.

A partir d’aquest dissabte, 26 de juny, les mascaretes deixaran de ser obligatòries en espais exteriors. La nova normativa recomana tenir-ne una sempre a mà per posar-se en cas que no es puguin garantir els 1,5 metres de distància interpersonal o bé sigui necessari el seu l’ús. No portar-la posada en els casos que siguin obligatoris podrà suposar una sanció econòmica fins als 100 euros.

A l’aire lliure no caldrà portar-la si hi ha una distància mínima d’un metre i mig, si s’està amb persones del nucli de convivència o en esdeveniments multitudinaris, si el públic està assegut i es garanteix el metre i mig de distància. Els usuaris de residències on més del 80% tinguin la pauta completa de vacunació tampoc hauran de portar mascareta, tot i que continuarà sent obligatòria per als treballadors del centre i també per als visitants. En dependències de professionals essencials en què també hi hagi aquesta taxa de vacunació, com per exemple bombers, sanitaris o policies, tampoc caldrà que els treballadors la portin.

On continua sent obligatori l'ús de mascareta?

  • La mascareta continua sent obligatòria a espais tancats, públics o privats.
  • En espais a l'aire lliure o no pugui mantenir-se la distància interpersonal de seguretat d'1'5 metres.
  • Al transport públic i al transport col·lectiu.
  • Als esdeveniments multitudinaris a l'aire lliure.
  • El personal i els visitants de les residències de gent gran, tot i que els residents, si el 80% estan vacunat amb la pauta completa, poden estar sense mascareta.