La Policia Local participa en el dispositiu OIKOS per a la prevenció de robatoris en habitatges

Última revisió 16-03-2023 09:57
13/03/2023

Vuit Policies Locals i els Mossos treballen coordinadament en un dispositiu, pioner a Catalunya, que utilitza helicòpters i drons per evitar robatoris als domicilis. A les cinc setmanes de la seva posada en marxa, els robatoris ja havien caigut un 65%.

La Policia Local de Lliçà d’Amunt, juntament amb set policies locals de l’entorn i els Mossos d’Esquadra de les comissaries de Granollers, Caldes de Montbui i Santa Perpètua de Mogoda, treballen de manera coordinada, des de fa vuit setmanes, en el dispositiu OIKOS de prevenció de robatoris amb força en habitatges.

Aquest dispositiu compta amb els mitjans de les diverses policies locals i els recursos tecnològics i aeris, helicòpters i drons, dels Mossos d’Esquadra. La coordinació i unificació d’esforços a nivell supramunicipal atorga una elevada capacitat policial de resposta, tant preventiva com reactiva. En aquest sentit, es realitzen nombrosos controls policials amb l’objectiu de detectar els moviments dels autors d’aquests fets o de tancar les zones afectades en el cas que es produeixin. També es realitza patrullatge sectoritzat per a la detecció de persones i vehicles sospitosos o situacions de vulnerabilitat en habitatges del municipi, com portes i/o finestres obertes. A les cinc setmanes de la seva posada en marxa, els robatoris ja havien caigut un 65%.

A Lliçà d’Amunt ja ens duien a terme accions similars abans de la implementació del dispositiu OIKOS, com l’augment de dotacions logotipades, la realització de controls preventius, l’observació i estudi dels sistemes de videovigilància i el patrullatge amb vehicles no logotipats amb agents de paisà.

La Policia Local agraeix i valora molt positivament el suport i la col·laboració ciutadana, que resulta un factor rellevant, ja sigui per l’aportació d’informació o per la paciència i cooperació amb que la ciutadania interactua amb els agents que integren els dispositius.

 

Representants dels Mossos i Policies Locals integrants del dispositiu OIKOS
Representants dels Mossos i Policies Locals integrants del dispositiu OIKOS

Et pot interessar