L'Ajuntament crea mesures de suport al comerç i petites empreses locals

Última revisió 17-06-2020 12:46
17/06/2020

L’Ajuntament ha elaborat, juntament amb el partits polítics de l’oposició, un seguit de mesures econòmiques municipals amb l’objectiu d’ajudar a revertir l’efecte que la crisi sanitària del Coronavirus ha pogut provocar en el comerç local, les petites empreses i autònoms del municipi.

Aquestes mesures municipals, que es complementen amb els ajuts autonòmics i estatals, estan adaptades a les limitades competències que les administracions locals tenen en relació a la promoció econòmica i empresarial.

El mes d’abril, amb l’inici de l’Estat d’Alarma, l’Ajuntament va posar en marxa les primeres mesures preventives per a empreses municipals i comerç local:

  • Creació d’un servei d’atenció a petites i mitjanes empreses per informar-les d’ajuts, subvencions i restriccions.
  • Suspensió de la taxa que s’aplica a les terrasses de bars i a parades del Mercat Setmanal durant l'Estat d'Alarma.
  • Suspensió del contracte d’ocupació de la via pública: Es compensarà el pagament, que va fer-se per avançat a principis d’any, en la mateixa proporció que el temps de tancament de l’activitat i el més posterior, en el pagament de la taxa de l’any 2021.
  • Ajornament del lloguer dels locals de propietat de l’Empresa Municipal d’Obres (EMO), sempre que el tancament vingui donat per la declaració de l’estat d’alarma.

Al mes de maig van crear-se mesures per a la reactivació econòmica del municipi després de la crisi provocada per la Covid-19:

  • Creació d’un nou equipament que serveixi com a espai empresarial compartit i les seves bases reguladores.
  • Compromís per a l’Elaboració d’un Pla de Reactivació Econòmica Local, atenent el teixit econòmic, comercial i industrial del poble, a través de la creació d’un Consell Sectorial.
  • Creació d’una convocatòria d’ajuts extraordinaris en règim de concurrència competitiva per a establiments comercials i empresarials, inclosos els autònoms.
  • Millorar el directori web de l’empresa i el comerç local de Lliçà d’Amunt: www.llac.cat per actualitzar-lo i convertir-lo en una eina útil per la petita empresa i la ciutadania.

Durant el mes de juny, aprofitant l’obertura de bars i restaurants en Fase 1 i 2, l’Ajuntament ha creat una línia de subvencions amb règim de concurrència competitiva pels serveis de restauració que tinguin terrassa a la via pública, amb l’objectiu d’ajudar-los econòmicament per compensar la reducció de l’aforament.

Per tal d’elaborar noves mesures municipals en el futur, l’Ajuntament ha creat el Consell Sectorial de Dinamització Econòmica i Social de Lliçà d’Amunt que comptarà amb la participació del teixit econòmic, agents socials i de la ciutadania.

Per a més informació i/o assessorament podeu contactar amb el Servei d'atenció a les PIMES, creat per a l'atenció a la petita i mitjana empresa per fer front a la crisi provocada pel Coronavirus:

Zona comercial del centre urbà
Zona comercial del centre urbà