Lliçà d'Amunt recapta 8.400 quilos d'aliments amb la campanya "Omplim El Rebost Solidari"

Última revisió 12-05-2022 14:05
12/05/2022

El divendres 6, dissabte 7 i diumenge 8 de maig va tenir lloc la segona edició d’"Omplim El Rebost Solidari", que ha aconseguit recaptar 8.400 quilos d'aliments que es destinaran a les famílies més vulnerables de Lliçà d’Amunt.

Aquesta iniciativa solidària, organitzada per l’Ajuntament i l’associació de voluntaris "Rebost Solidari", té l’objectiu d’omplir El Rebost de Lliçà d’Amunt. Es tracta d'un recapte d’aliments propi del nostre municipi, que es va estrenar l’any passat, complementari i similar al Gran Recapte d’Aliments que el Banc d’Aliments porta a terme al novembre arreu de Catalunya

Aquesta edició ha comptat amb la col·laboració de diferents establiments de Lliçà d’Amunt: Condis Can Salgot, Bassa Condis Can Salgot, Sorli, Bassa Ca l’Artigues, Bon Preu, Dia, Condis Centre, Esclat Lliçà, Bon Àrea i Lidl.

Els resultats obtinguts en aquesta campanya de recollida d’aliments municipal permetrà continuar donant un cop de mà a les famílies més vulnerables de Lliçà d’Amunt, que tenen dificultats per cobrir les seves necessitats bàsiques d’alimentació, i que la crisi de la Covid-19 ha fet augmentar considerablement.

També es van col·locar contenidors per a la recollida d’aliments en diferents equipaments municipals i empreses locals.

Més de 80 persones voluntàries van col·laborar en el procés de recollida d’aliments als diferents establiments col·laboradors informant sobre la campanya solidària i donant als clients una bossa perquè hi col·loquessin els aliments per col·laborar. Entre els voluntaris i voluntàries hi havia alumnes d’institut, personal municipal, persones vinculades a entitats locals, polítics i població en general.

Tenint en compte les necessitats actuals d’El Rebost de Lliçà d’Amunt, es van demanar uns aliments en concret: llet, llegums cuites, menestra, oli d’oliva, oli de girasol, pasta variada, arròs, sucre, caldo, galetes maria, conserves de peix, tomàquet en conserva, cereals, galetes amb xocolata i crema de xocolata.

Durant l’any 2021, l’associació de voluntaris “Rebost Solidari” va repartir un total de 101.444 kg d’aliments a 141 famílies, unes 381 persones beneficiàries, que es proveeixen d’El Rebost mensualment.

Els organitzadors agraeixen la col·laboració de:

  • Persones voluntàries
  • Supermercats i establiments col·laboradors
  • Personal de les empreses Figueras i VGP
  • Personal de l’Ajuntament
  • Futbol Sala Lliçà d’Amunt
  • Fundació Privada Vallès Oriental
  • Alumnes de l’Institut Lliçà
  • Associació de comerciants, empresaris i professionals de Lliçà d’Amunt
  • Gràfiques Forte

 

Campanya
Campanya "Omplim El Rebost Solidari"