Lliçà d'Amunt se suma al Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

Última revisió 17-05-2022 12:36
17/05/2022

Avui, 17 de maig, commemorem el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Interfòbia.

La celebració d’aquesta efemèride té el seu origen el 17 de maig de 1990, quan l'Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.

Aquesta diada pretén conscienciar i donar visibilitat a les diverses fòbies i discriminacions que viu el col·lectiu LGBTI+ per les seves relacions afectivosexuals, diversitats familiars, identitats i/o expressions de gènere.

Actualment, existeixen diversos canals per denunciar la discriminació:

El maig de 2021 es va presentar el Protocol sobre les violències sexuals i LGTBIfòbiques a l'espai públic i contextos d'oci elaborat pels quatre municipis de la Mancomunitat de la Vall del Tenes. L'objectiu del protocol és disposar d'un instrument compartit i consensuat que permeti actuar davant d'assetjaments i violències sexuals i LGTBIfòbiques.

D'altra banda, en el Ple Municipal de 26 de maig de 2016, el Consistori lliçanenc va aprovar per unanimitat una moció d'adhesió a la declaració de la commemoració del 28 de juny, dia de l'alliberament de lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI). Aquesta moció, presentada per l'equip de govern, va seguir la iniciativa de l'Observatori Contra l'Homofòbia,  i es va acordar, entre altres punts, el respecte i el rebuig de tota forma d'homòfobia i transfòbia, i declarar Lliçà d'Amunt municipi lliure d'aquestes patologies.

Si et discriminen, denuncia!

Si et discriminen, denuncia!
Si et discriminen, denuncia!