Lliçà d'Amunt, un dels municipis en situació d'excepcionalitat per sequera

Última revisió 09-05-2023 13:33
03/05/2023

Les restriccions impliquen la limitació del consum d’aigua per habitant, la reducció d'aigua per a usos agrícoles i industrials i la prohibició del reg de zones verdes i jardins, amb algunes excepcions.

Davant el descens de les reserves d’aigua, el Govern va aprovar el passat 28 de febrer un decret Llei per protegir els abastaments d'aiguael Consell d’Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat l’activació de la fase d’excepcionalitat per sequera hidrològica del sistema Ter Llobregat i l'aqüífer del Fluvià Muga. Lliçà d’Amunt és un dels municipis afectats per aquesta situació d’excepcionalitat.

Al portal de la sequera de la Generalitat de Catalunya es pot consultar l'estat de les reserves d’aigua als embassaments.

En aquest escenari d’excepcionalitat es preveuen una sèrie de restriccions d’aigua en alguns usos, a més, hi ha una reducció de la dotació d’aigua mitjana per habitant i dia, si en l’escenari d’alerta era de 250 litres per habitant i dia, en excepcionalitat passa als 230 litres per habitant i dia (incloent activitats econòmiques i comercials). Aquesta és la quantitat d’aigua que s’injectarà a la xarxa d’abastament municipal per part dels ens gestors, ATL i Agbar, per aquest motiu és més important que mai fer un ús responsable de l’aigua i evitar-ne el malbaratament.

Per la seva banda, l’Ajuntament, a curt-mig termini, perquè es necessita inversió, adoptarà les següents mesures:

  • Connectar el reg de la gespa de la piscina i el vas de la piscina al Pou Piscines.
  • Connectar el reg de les 24Hores a Can Montcau.
  • Regar el nou Parc de Ca l’Artigues portant un dipòsit connectat al pou més proper.
  • Buscar alternatives per als espais que tenen reg d’aspersió.

Excepcionalitat per sequera: restriccions d'aigua

Situació d'excepcionalitat per sequera
Situació d'excepcionalitat per sequera