Nous premis honorífics, els Premis Licius

Última revisió 22-03-2022 12:40
18/03/2022

Vicenta Sibat, Josep Figueras, l’empresa CDC Hiacre i, a títol pòstum, Otto Caska són els primers guardonats amb els Premis Licius.

Aquest divendres, 18 de  març, l'Ateneu L'Aliança acollirà la primera edició dels Premis Licius, els nous premis honorífics que atorga l’Ajuntament, hereus del Premi Lliçanenc de l’Any, que es va anul·lar per manca de participació ciutadana en les propostes de candidats.

Aquests premis són una recompensa municipal per a persones, entitats/col·lectius o empreses que s’han distingit per una aportació a la vida social, científica, econòmica i cultural o/i artística del municipi, i que, per la seva trajectòria, han establert un compromís cívic amb Lliçà  d’Amunt o han desenvolupat alguna acció o adoptat alguna actitud exemplar per al conjunt de la col·lectivitat.

La concessió d’aquestes distincions està limitada a un màxim de tres l’any més una a títol pòstum.

L’Alcalde, com a màxim representant de l’Ajuntament, és l’encarregat de lliurar els Premis Licius als guardonats en un acte públic.

Primera edició

En aquesta primera edició, prevista per al 2020 però que s’ha anat posposant a causa de la pandèmia, el lliurament de premis tindrà lloc el divendres 18 de març, a les 19h, a l’Ateneu l’Aliança, en un acte adreçat, principalment, als premiats (i familiars i amics amb invitació) i representants de l’Ajuntament. Però, el públic en general podrà seguir l’acte en streaming a través del canal municipal de Youtube.

Guardonats

Els guardonats d’aquesta primera edició dels Premis Licius són Vicenta Sibat, Josep Figueras, l’empresa CDC Hiacre i, a títol pòstum, Otto Caska.

VICENTA SIBAT

Vicenta Sibat s’ha distingit per la seva experiència pedagògica a l’escola de l’Esperança en un moment històric molt complicat per a la docència i per la seva aposta per la qualitat educativa i les llibertats docents.

CDC HIACRE

L’empresa CDC Hiacre s’ha distingit per la seva labor d’ajuda personalitzada a usuaris i usuàries de la regidoria d’Acció social. Aquesta empresa fa col·laboracions econòmiques i/o materials periòdiques per ajudar a les persones i famílies més desprotegides proposades, previ estudi dels casos, per part dels Serveis socials municipals.

JOSEP FIGUERAS

Josep Figueras s’ha distingit per crear i desenvolupar una empresa internacional des de Lliçà d’Amunt, on el disseny i part de la fabricació es realitza aquí, rebent visites comercials de països d’arreu.

OTTO CASKA

A títol pòstum, s’ha distingit Otto Caska, ATS i acupuntor, durant molts anys darrera el mostrador escoltant i donant bons consells als veïns i veïnes del poble.