S'envia l'ajuda humanitària per a les víctimes dels terratrèmols de Turquia i Síria

Última revisió 01-03-2023 13:13
01/03/2023

Aquesta setmana, s’ha enviat el material de primera necessitat recollit al nostre poble.

El passat dimecres va finalitzar la campanya de recollida de material humanitari que l'Ajuntament va organitzar conjuntament amb les entitats locals Lliçà Peruanitos i l'Associació veïnal Can Farell, del 15 al 22 de febrer.

En una setmana la població lliçanenca s’hi va abocar mostrant, novament, la seva solidaritat i amb les seves donacions es van poder emplenar 81 caixes de material de primera necessitat: 7 caixes de roba d’abric, 27 caixes de mantes i sacs de dormir, 2 caixes de parament de cuina, 25 caixes de material d’higiene personal i bolquers (per a infants i adults), 11 caixes de medicines i material sanitari, 2 caixes d’aliments, 7 caixes de menjar per a infants, 7 llitets i 1 tenda de campanya.

En el cas de les donacions de roba que no formaven part de la llista de material tèxtil necessari s’han destinat al rober solidari de Lliçà d’Amunt.

El dilluns, la brigada municipal es va encarregar de portar tot el material al punt de recollida a Cerdanyola del Vallès, des d’on van carregar el contenidor marítim que sortirà en els propers dies cap a Turquia, concretament a Antioquia, amb la col·laboració de l'entitat Unión Evangèlica Bautista de España.

A més, a la Junta de Govern Local del passat dilluns 13 de febrer es va acordar una aportació econòmica de 2.000 euros a través del Fons Català de Cooperació per al projecte “Crida d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia”.

L’Ajuntament vol agrair la col·laboració de totes les persones que han fet aportacions i les que han treballat voluntàriament per aquesta iniciativa solidària.