El Ple Municipal va aprovar per unanimitat la ratificació del Pla Local de Joventut de Lliçà d’Amunt, que marca les polítiques i les accions en matèria juvenil fins el 2026.

">

S'aprova el Pla Local de Joventut 2022-2026

Última revisió 06-03-2023 13:59
27/01/2023

El Ple Municipal va aprovar per unanimitat la ratificació del Pla Local de Joventut de Lliçà d’Amunt, que marca les polítiques i les accions en matèria juvenil fins el 2026.

El Pla Local de Joventut (PLJ), elaborat durant l’any passat, ha comptat amb la participació de 338 persones entre  joves, professionals de diversos àmbits relacionats amb les polítiques de joventut i representants polítics, que han participat a la fase de diagnosi de la realitat juvenil del municipi i, posteriorment, a la fase de disseny de l’estratègia i els projectes a desenvolupar en el propers quatre anys. 

Segons va explicar, ahir al Ple, el regidor d’Infància i joventut, David Morales, els objectius d’aquest pla són planificar les polítiques i les accions de l’Ajuntament i d’altres organismes, administracions, agents i entitats, fins l’any 2026, adreçades a millorar el dia a dia dels i les joves de Lliçà d’Amunt. David Morales va dir que l’elaboració d’aquest pla també havia servit per tornar a analitzar les necessitats del jovent i posar el focus en treballar-les.

El PLJ contempla més d’una seixantena de programes i projectes, alguns continuistes i altres de nova creació, que s’estructuren a partir de sis eixos estratègics: formació, ocupació i assessorament; participació, cultura i oci; igualtat i equitat; salut; servei de joventut; i justícia climàtica. Aquests eixos segueixen les línies del Pla d’Actuació de Joventut vigent i del futur Pla Nacional de Joventut de la Generalitat, i estan alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

En relació als projectes de nova creació liderats per la regidoria d’Infància i joventut podem trobar entre d’altres: la Taula d’entitats juvenils i culturals, l’Espai de cures matèria de salut mental i emocional, Parlem de sexe i el Disseny i execució d’un nou equipament de Joventut. Podeu consultar el document íntegre del PLJ a través del web municipal.

El Pla Local de Joventut de Lliçà d’Amunt ha estat dinamitzat i redactat per la Fundació Ferrer i Guàrdia, que també està elaborant el Pla Nacional de Joventut de la Generalitat, marc de referència de les polítiques de joventut a Catalunya.