S'inicia un nou desplegament de fibra òptica a diversos equipaments del municipi

Última revisió 10-11-2023 10:01
09/11/2023

Les obres d'estesa, que han començat avui, afectaran l’aparcament en alguns carrers del municipi.

El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat de Catalunya porta a terme aquestes obres amb l’objectiu de renovar les connexions de fibra òptica a diversos equipaments del municipi: l’escola Els Picots, l’escola Rosa Oriol i Anguera, l’institut escola Miquel Martí i Pol, la segona seu de l’institut escola Miquel Martí i Pol, l’institut Lliçà, l’Escola de Persones Adultes i segon edifici de l’Institut Lliçà, el CAP La Cruïlla i el CAP Palaudàries.

Aquest matí s’ha iniciat les actuacions prèvies de detecció de serveis existents pel carrer Pau Claris i l'avinguda dels Països Catalans davant l'institut Lliçà. En aquestes vies s’ha senyalitzat la prohibició d’estacionar mentre durin els treballs.

Les obres tenen una durada prevista de dos mesos i afectaran, principalment, el cordó d’aparcament de les vies on s’hagi de fer la rasa per l’estesa dels cablejat. L’empresa adjudicatària serà l’encarregada de senyalitzar les vies afectades en les diverses fases.

Les canalitzacions es faran amb la tècnica de microrasa, que permet passar la fibra òptica de forma molt ràpida i minimitzar molèsties pel veïnat i el trànsit.

Els carrers afectats segons les fases són: una part del carrer de Folch i Torres, el vial lateral de l’INS Lliçà (Av. dels Països Catalans), el carrer de Pau Claris, el carrer de la Baronia de Montbui, el carrer de Jaume I, el lateral de la carretera de Caldes (zona de La Cruïlla) i el vial de l’institut escola Miquel Martí i Pol (carrer de Can Roure).

Calendari de les actuacions previstes:

Replanteig i georadar:

  • Dates: 9 i 14 de novembre
  • Carrers afectats: carrer de Pau Claris, avinguda dels Països Catalans (tram l'INS Lliçà), carrer de Folch i Torres i carrer Tenes (tram segona seu de l’institut escola Miquel Martí i Pol).

Obra civil canalitzacions en vorera:

  • Dates: del 14 al 27 de novembre
  • No comporta afectació als aparcaments, són feines puntuals en la vorera.

Obra civil canalització soterrada: del 22 de novembre al 13 de desembre

Estesa de la fibra òptica: 21 i 22 de desembre