Consells de seguretat per protegir la nostra llar

Última revisió 28-07-2023 12:40
28/07/2023

La Policia Local ens dóna alguns consells per utilitzar a la llar i augmentar-ne la seguretat, sobretot a l’època estival.

Per tal de protegir correctament els domicilis, prèviament cal avaluar-ne la vulnerabilitat específica, ja que cada habitatge presenta característiques diferents. Tot i així, existeixen trets comuns a la majoria, per la qual cosa es pot afirmar que els punts vulnerables més comuns acostumen a ser:

 • L'accés a la parcel·la des de zones poc vigilades o protegides de la visió dels habitants o veïns, especialment si alguna de les façanes toca a bosc, camps de conreu, zones verdes o d'esbarjo, o a d'altres habitatges deshabitats.
 • Les finestres: són un element que representa el punt principal d'accés dels assaltants ja que, generalment, es tracta d'elements de construcció estàndards i les mesures de seguretat que incorporen de sèrie són fàcilment violables.
 • Les portes secundàries: normalment no presenten les mateixes característiques que les portes principals, solen ser poc segures o de construcció i/o materials febles.
 • Eines i escales: si s'efectuen treballs de manteniment, bricolatge, jardineria o d'altres que requereixen la utilització d'eines o escales portàtils, és fàcil que aquestes restin a la parcel·la un cop acabada la jornada, per la qual cosa en el cas que algun assaltant pretengui entrar al domicili les utilitzi per a fer-ho.

Per tal d'augmentar la seguretat als nostres domicilis, es poden seguir els consells que a continuació es detallen, i que també trobareu en el document adjunt:

 • Tanqueu sempre las portes d'accés a la vostra parcel·la.
 • Il·lumineu la parcel·la, sobretot la part posterior o la que toqui a bosc o zones deshabitades.
 • Faciliteu la vigilància. Si el domicili és observable des de l'exterior els possibles assaltants trobaran compromesa la seva seguretat.
 • Assegureu finestres i portes.
 • Instal·lació d'alarma. Si us resulta possible, la instal·lació d'una alarma resulta una mesura efectiva, ja que aquesta avisarà els cossos policials en cas d'intrusió.
 • Mecanitzeu les vostres accions de seguretat. Tots els habitants del domicili han d'assimilar i mecanitzar les mesures a prendre.
 • Eines i escales. A la nit i durant les nostres absències del domicili, no s'han de deixar mai a la vista escales i/o eines.

La col·laboració ciutadana és fonamental per l'èxit de les actuacions policials i una font molt important d'informació. Per aquest motiu, davant de qualsevol  indici de sospita cal avisar immediatament a la Policia Local (93860 70 80) o al telèfon 112, en cas de situacions de risc o emergències.

 

Consells de seguretat al domicili
Consells de seguretat al domicili

Et pot interessar