Els millors partits de bàsquet 3x3 del panorama català, a Lliçà d'Amunt

Última revisió 28-03-2023 15:19
28/03/2023

Lliçà d’Amunt serà una de les deu seus del Circuit Català de 3x3 de la Federació Catalana de Basquetbol i una de les quatre seus amb partits de la modalitat PRO, la de màxim nivell de competició.

Per segon any consecutiu, Lliçà d’Amunt serà una de les deu seus del Circuit 3x3 FCBQ que organitza la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que enguany tindrà lloc del 26 de març al 29 de juliol. Aquest any, aquesta competició, que arriba a la sisena edició amb l’objectiu de potenciar aquesta disciplina esportiva, està emmarcada dins dels actes del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023).

La segona prova de les deu competicions del Circuit Català de 3x3, que tindrà lloc el dissabte 1 d’abril durant tot el dia (des de les 9 h fins aproximadament les 18 h), se celebrarà al nostre poble, organitzada pel Club de Bàsquet Lliçà d’Amunt.

Dins del Circuit Català de 3x3 hi ha dues modalitats, la de formació i la PRO, la de màxim nivell de competició. En el nostre municipi es portaran a terme partits de les dues modalitats, ja que Lliçà d’Amunt serà una de les quatre seus amb partits PRO. D’aquesta manera, es disputaran partits de totes les categories de formació, des de Pre-mini fins a Veterans, i, a més, hi haurà partits de jugadors sèniors professionals, als quals els punts que obtinguin en aquest Circuit els comptaran per les competicions oficials i el rànquing FIBA 3x3.

A més, gràcies a la col·laboració i implicació de la Federació ACELL i d’Special Olympics Catalunya, es tornarà a comptar amb la categoria Unificada (equips amb jugadors i jugadores amb i sense discapacitat) per 3r any consecutiu. I, com a novetat, enguany serà el debut de l’exhibició del 3×3 en cadira de rodes fruit de l’acord amb la Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física.

El dia de l’esdeveniment hi haurà 5 camps habilitats: el Pavelló d’Esports, la pista exterior, el pàrquing, l’escoles Els Picots i l’edifici de Sant Baldiri. Al costat de la pista de 3x3 de la zona poliesportiva de l’edifici de Sant Baldiri, la federació també instal·larà 2 o 3 pistes més. En cas de pluja, tots els partits es jugaran dins del pavelló.

La regidoria d’Esports preveu que el Circuit Català de 3x3 porti unes 2.000 persones a Lliçà d’Amunt al llarg del dia.