Reobertura dels equipaments i les activitats esportives

Última revisió 19-06-2020 13:23
18/06/2020

A mesura que es va avançant en la desescalada, es reobren equipaments esportius i es reprenen activitats.

La crisi sanitària de la Covid-19 va comportar el tancament d’equipaments, instal·lacions i espais esportius municipals. Però, a mesura que anem avançant en la desescalada, s’inicien processos de reobertura i represa d’activitats, tot i que obrir les portes requereix incorporar tots els criteris establerts per les autoritats sanitàries.

L’entrada de Lliçà d’amunt a la fase 3 de la desescalada comportarà el retorn a una certa normalitat esportiva. La reobertura d’equipaments esportius està prevista per al proper dilluns 22 de juny, sota estrictes mesures de seguretat.

Es podran reprendre les següents activitats:

  • Entrenaments d’esports no professionals federats en grups de fins a 20 persones (entitats esportives).
  • Partits esportius amb un màxim d’un terç de l’aforament, garantint sempre la separació de seguretat entre els espectadors: una persona per cada 20 m2.
  • Activitats esportives a l’aire lliure.
  • Obertura del Gimnàs amb un aforament màxim d’un terç, sol·licitant cita prèvia, mantenint les mesures de distanciament, neteja i desinfecció del material, i sense utilitzar els vestidors.

Funcionament del Gimnàs

Segons l’actual normativa, per a l’ús de gimnàs i materials esportius és necessari aplicar les mesures adequades de protecció.

Per això, els esportistes no podran compartir cap equip o material per a exercicis tècnics o entrenaments específics que no hagi estat degudament desinfectat, la qual cosa s’haurà de fer després de cada ús.

L’accés als vestuaris estarà restringit, però si que es permetrà l’ús dels lavabos amb una ocupació  màxima d’una persona, excepte en aquells supòsits de persones que puguin necessitar assistència. També es reforçarà la neteja i desinfecció dels lavabos garantint-ne sempre l’estat de salubritat i higiene.

Gestió de la cita prèvia per a  usuaris i entitats

Les persones usuàries del gimnàs hauran de sol·licitar cita prèvia a través del telèfon de recepció del Pavelló d’Esports: 93 860 70 25. Les entitats esportives hauran de sol·licitar la cita prèvia a través d’una petició formal, amb una instància genèrica.

El personal de recepció del Pavelló d’Esports controlarà les cites prèvies. En el cas de no fer servir la cita prèvia, hi haurà una sanció d’una setmana d’impossibilitat de reservar cita.

En relació als entrenaments d’entitats esportives, el control d’accés anirà a càrrec del personal de recepció en coordinació amb els responsables de les entitats esportives.

Represa de les activitats dirigides presencials

Durant els dies de confinament, el servei d’activitats dirigides va consistir en vídeos penjats al canal de Youtube municipal i, més endavant, es va passar a oferir sessions en directe a través de la plataforma Zoom.

A partir de la fase 3 de la desescalada, les activitats dirigides en directe on line es reduiran per portar a terme activitats dirigides presencials, en grups de menys de 20 persones, en espais prou grans per assegurar la distància mínima de seguretat.

En relació a les activitats físiques esportives per a la gent gran, es restabliran tan bon punt es determini la reobertura dels Casals de la Gent Gran i dels Centres Cívics.

Per altra banda, la Lliga de lleure de Botxes va haver de finalitzar a causa de la pandèmia. La previsió és tornar a fer-la a partir del mes d’octubre o novembre d’enguany.

Piscina municipal

La reobertura de la Piscina municipal està prevista per al diumenge 28 de juny, també sota estrictes mesures de seguretat. Aquesta any, la temporada d’estiu anirà del 28 de juny al 13 de setembre.

El principal risc de les piscines no és la transmissió de la Covid-19 a través de l'aigua; els principals riscos són les interaccions interpersonals sense respectar les distàncies mínimes de seguretat i no fer una neteja i desinfecció adequades de les zones comunes. Per això, per protegir la salut dels usuaris, la regidoria d’Esports ha definit un protocol de neteja i desinfecció de les instal·lacions i unes normes per a l'ús de l’equipament en què l'accés dels usuaris es realitzarà tenint en compte l’aforament i assegurant  una distància preventiva mínima de 2 metres. El control de l’accés es farà a la consergeria de la piscina.

En principi, l’horari serà d’11h a 20h amb possibilitat d’obrir més d’hora en funció de la demanda.

El bar que es troba ubicat a la piscina haurà de seguir els protocols corresponents establerts per aquest sector. A més, es modificarà la distribució d’aquesta zona perquè, com cada any, es pugui organitzar una programació d’activitats, que s’ubicarà en la zona pavimentada de l’entrada de vehicles. La difusió d’aquestes activitats es farà a través de les xarxes socials de la Piscina.

Els abonaments es realitzaran al mateix recinte de la Piscina municipal, presencialment, a partir del 28 de juny. S'afavorirà el pagament amb targeta de crèdit o mitjancant aplicacions mòbils.

Preus, abonaments, bonificacions i descomptes:

Entrades puntuals:

TARIFA

De 0 a 3 anys

De 4 a 16 anys

A partir de 17 anys

Dies feiners

GRATUÏT

7’50 €

9’00 €

Dissabtes i festius

GRATUÏT

9’00 €

10’00 €

Activitats nocturnes – Divendres, dissabte i vigilia de festiu

GRATUIT

2’00 €

3’00 €


Abonaments:

 

De 0 a 3 anys

De 4 a 16 anys

A partir de 17 anys

Majors de 60 anys

Temporada

GRATUÏT

60’00 €

107’00 €

60’00 €

Mensual – Juny o setembre (2 setmanes)

GRATUÏT

15’00 €

27’00 €

15’00 €

Mensual – Juliol o Agost

GRATUÏT

30’00 €

54’00 €

30’00 €


 

PREUS BONIFICATS PER EMPADRONATS AL MUNICIPI:

Entrades puntuals

TARIFA

De 0 a 3 anys

De 4 a 16 anys

A partir de 17 anys

Dies feiners

GRATUÏT

4’00 €

5’00 €

Dissabtes i festius

GRATUÏT

5’00 €

5’50 €


Abonaments

 

De 0 a 3 anys

De 4 a 16 anys

A partir de 17 anys

Majors de 60 anys

Temporada

GRATUÏT

40’00 €

70’00 €

40’00 €

Mensual – Juny o setembre (2 setmanes)

GRATUÏT

10’00 €

18’00 €

10’00 €

Mensual – Juliol o Agost

GRATUÏT

20’00 €

36’00 €

20’00 €


 

Descomptes aplicables:

Abonats membres de família nombrosa o monoparental:

  • Un membre abonat, 25% de descompte sobre la quota corresponent.
  • Dos o més membres abonats, 50% de descompte sobre la quota corresponent.

Abonats membres d’una mateixa família:

  • Dos o més membres abonats d’una mateixa família, 25% de descompte a cadascun a la quota corresponent.

Discapacitat/des:

  • 25% de descompte sobre la quota corresponent

En relació al bar que es troba ubicat a la piscina, haurà de seguir els protocols corresponents establerts per aquest sector. A més, es modificarà la distribució d’aquesta zona perquè, com cada any, es pugui organitzar una programació d’activitats, que s’ubicarà en la zona pavimentada de l’entrada de vehicles. La difusió d’aquestes activitats es farà a través de les xarxes socials de la Piscina.

Camp de futbol

El camp de futbol només estarà obert per entrenaments amb cita prèvia en coordinació amb la Regidoria d’Esports.

La intenció de l’Ajuntament és tornar a la normalitat, sempre des de la prudència i el compliment estricte de la normativa, però sense demorar més del que sigui necessari la tornada a posar en marxa del servei d’Esports. L’esport lliçanenc s’adapta, però no s’atura.