Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Última revisió 23-11-2021 13:37
23/11/2021

La regidoria d’Igualtat, Gènere i LGTBI ha organitzat diferents activitats per commemorar aquesta efemèride, que se celebra el 25 de novembre.

Cada 25 de novembre celebrem el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

Aquest dia commemorem la data en què es produí el violent assassinat de tres germanes, activistes polítiques, en mans de la policia secreta de la dictadura de la República Dominicana al 1960. Per al moviment popular i feminista d’aquest país centreamericà,  aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. Al 1981 aquest moviment va iniciar la commemoració amb una convocatòria anual i al 1999 l’Assemblea General de Nacions Unides va assumir la reivindicació.

Commemorem aquest dia arreu del món per denunciar la violència que s’exerceix sobre les dones, que té el seu origen en la manca d’equitat i la discriminació, i per reclamar la seva eliminació.

Tot i que les violacions són àmpliament rebutjades pel conjunt de la població, només responen a la punta de l’iceberg de les violències sexuals. Existeixen altres expressions de les violències sexuals, com l’assetjament sexual, que compten amb una alta tolerància social.

La violència masclista no és un problema “de” les dones. Treballem tots i totes per garantir el dret de les dones a viure lliures de violències.

Commemoració a Lliçà d’Amunt

La regidoria d’Igualtat, gènere i LGTBI ha organitzat la segona edició del Concurs d’eslògans contra la violència masclista, adreçat a joves d’entre 12 i 18 anys. L’objectiu d’aquest concurs és oferir un espai on poder reivindicar la igualtat de gènere i la lluita contra la violència masclista. Podeu consultar les bases de participació al web municipal

El dilluns 22 de novembre, a les 16h, a la Biblioteca Ca l’Oliveres, es farà la presentació de l’actualització del Protocol local per a l’abordatge de les violències masclistes. L'acte comptarà amb l'actuació musical de la lliçanenca Júlia Pascual, guanyadora de la primera edició del concurs Lliçà té talent i concursant del talent "La Voz Kids".

El mateix dijous 25 de novembre, a les 12h, davant de l’Ajuntament, hi haurà la lectura d’un manifest a càrrec de la regidora d’Igualtat, gènere i LBTBI, Lourdes Martín, i es farà un minut de silenci de rebuig i en senyal de dol per totes les víctimes de violència masclista. A més, la regidoria d’Infància i Joventut ha organitzat un taller de xapes amb obsequi d’una motxilla de la campanya “No en deixem passar ni una +”. 

Per l’endemà, s’ha organitzat un Taller d’empoderament femení anomenat “Tu ets la teva pròpia joia”.

També hi ha programat un taller online per reflexionar sobre com aborda la literatura la violència contra les dones a partir del llibre “Por qué volvías cada verano” de Belén López Peiró, el dilluns 15 de novembre, de 19 a 19.30h. A més, hi haurà un Taller de sexualitat conscient, dividit en 5 sessions, on es parlarà de com gaudir d’una sexualitat plena, satisfactòria i igualitària. 

Finalment, la UEC Vall del Tenes, en col·laboració amb la regidoria d’Esports, ha organitzat una passejada commemorativa d’aquesta efemèride de Lliçà d’Amunt fins al Castell de Montbui

Per a més informació i inscripcions: telèfon del Punt d’Assessorament a Dones sobre Igualtat d’Oportunitats (PADI): 662 92 62 11 (trucades o WhatsApp).

Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones
Commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones