Festivitat de Sant Jordi

Última revisió 26-04-2019 10:11
26/04/2019

La programació d’enguany per commemorar la diada del patró de Catalunya, que tindrà lloc el dissabte 27 d’abril, inclourà la tradicional cercavila i cremada del drac de Sant Jordi.

La representació teatral itinerant “Catalunya, princesa meva” passa a ser bianual. Els actors i actrius participants estan preparant “Els Pastorets”, que aquest Nadal tornaran a Lliçà d’Amunt després de molts anys. La programació de Sant Jordi manté, però, la tradicional cercavila i cremada del drac.

Fa temps que l’Ajuntament rep peticions de recuperar “Els Pastorets”, una representació teatral de tradició nadalenca que fa molts anys que no s’escenifica al municipi. Per això, la regidoria de Cultura va fer la proposta a tot l’elenc d’actors i actrius i entitats locals que participen anualment a l’obra de teatre itinerant “Catalunya, princesa meva” per Sant Jordi. Després de parlar-ne, es va decidir tirar endavant la proposta de representar “Els Pastorets” per Nadal però de forma bianual i alternar-ho amb la representació de “Catalunya, princesa meva” per Sant Jordi. D’aquesta manera, aquest any tornarem a tenir “Els Pastorets”, però “Catalunya, princesa meva” no formarà part de la programació de Sant Jordi fins l’any vinent.

De tota manera, la programació d’enguany per commemorar la diada del patró de Catalunya, que tindrà lloc el dissabte 27 d’abril, inclourà la tradicional cercavila i cremada del drac de Sant Jordi que, des de fa molts anys, elabora l’alumnat de Primària de les escoles del municipi, entre altres activitats organitzades conjuntament entre l’Ajuntament, l’ateneu l’Aliança i el grup Tocats per la sardana.

Aquest dia, a les 17h, a la plaça de l’Església, tindrà lloc una Ballada de Sardanes amb l’acompanyament musical de la Cobla Ciutat de Granollers. A les 18h, en el mateix lloc, hi haurà un espectacle infantil amb la companyia Mabsutins, seguit d’una xocolada. I, a les 19.30h, s’iniciarà la Cercavila del Drac, que recorrerà els carrers Mossèn Blancafort, Major, San Julià, Pompeu Fabra i fins arribar a l’aparcament del carrer de l’Aliança, on a les 20h tindrà lloc la Cremada del Drac a càrrec de la Colla de Diables de la Vall del Tenes.

Moment de la cremada del drac
Moment de la cremada del drac