Representació de l'obra teatral "Els darrers dies de la Catalunya republicana"

Un espectacle històric sobre l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans el 1939.

Informació de l'activitat

Els darrers dies de la Catalunya republicana és la narració verídica dels dies dramàtics viscuts per l’escriptor i polític Antoni Rovira i Virgili quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya.

Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili  i un violoncel·lista que s’expressa amb  el seu instrument. El text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili «Els Darrers Dies de la Catalunya Republicana».

El cost de l’entrada és gratuït tot i que inicialment s’haurà de pagar un dipòsit de 2€ que serà retornat un cop comprovada l’assistència a l’acte. En cas de no assistir no es tornarà aquest import. Activitat programada amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

Procés d'inscripció

L'aforament és limitat. Cal inscripció prèvia per assistir-hi.

INSCRIPCIÓ EN LÍNIA

13/06/2021
Hora inici 19:00
93 841 45 33/ 6
2 € retornables
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 01-06-2021 10:22