Celebració del 40è aniversari de l'escola bressol municipal

Última revisió 14-06-2021 09:51
10/06/2021

L’Ajuntament commemorarà oficialment aquesta efemèride el proper dissabte 12 de juny.

El curs escolar 2019-2020 va fer 40 anys que Lliçà d’Amunt va iniciar l’educació infantil de primer cicle amb l’Escola Bressol Municipal L’Espurna, que el curs escolar 2004-2005 es va ampliar amb l’Escola Bressol Municipal Palaudàries i el curs escolar 2007-2008 es va completar amb l’Escola Bressol Municipal Nova Espurna, en substitució de la primera.

Amb la situació sanitària de la Covid-19, l’Ajuntament no va poder celebrar aquest aniversari quan tocava, però enguany se’n farà una celebració adaptada a les mesures de seguretat establertes.

Per això, els actes programats no podran ser oberts a tothom, sinó que l’entrada serà restringida o es faran de forma telemàtica.

Actes de celebració dels 40 anys d’escola bressol municipal:

Acte oficial

Dissabte 12 de juny, a les 12h, al Casal de la Gent Gran de Palaudàries: Restringit a representants de l’Ajuntament i del personal de les escoles bressol. Es podrà veure a través del canal municipal de Youtube, on després quedarà penjada la gravació.

  • Presentació d’un vídeo que repassa la història de l’escola bressol a través de mestres, feineres, psicòlogues i cuineres que durant aquests 40 anys hi han estat vinculades, les quals expliquen com es va iniciar i com s’ha anat adaptant al creixement del poble, juntament amb fotos i música infantil de cada època.
  • Parlaments.
  • Passi del vídeo del descobriment de dues plaques amb la història de l’escola bressol, situades a cada centre escolar, a càrrec de famílies amb infants i pares que n’han estat alumnes, que haurà tingut lloc uns dies abans.

Xerrada “Escoles bressol de Lliçà d’Amunt: un projecte de criança lliure i respectuosa amb els infants”

Dijous 17 de juny, a les 18h: De forma telemàtica a través de la plataforma Zoom. A càrrec de Núria Ferrando i Arrufat, fisioterapeuta i psicomotricista que ha assessorat durant dos cursos a les mestres de les escoles bressol municipals en relació al nou projecte de criança lliure i respectuosa amb els infants.

Per altra banda, també s’ha dissenyat una bossa commemorativa de l’aniversari, que es distribuirà entre l’alumnat actual.

Felicitats per aquest aniversari a totes les persones que d’una manera o altra han deixat la seva empremta a les escoles bressol L’Espurna, Palaudàries i Nova Espurna: infants, mestres, famílies, cuineres, psicòlogues, feineres... A totes elles, felicitats i gràcies!

Vídeos

Acte institucional 40è aniversari Escoles Bressol Municipals