Connecta't: Tallers d'alfabetització digital

Última revisió 15-09-2022 12:38
15/09/2022

Amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Biblioteca Ca l’Oliveres oferirà dos tallers d’alfabetització digital sobre l’ús del mòbil i navegar per la xarxa, adreçats a persones de més de 55 anys.

El projecte d’Alfabetització digital “CONNECTA’T”, pretén dotar les persones usuàries de la Xarxa de Biblioteques Municipals de coneixements, habilitats i actituds en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i tràmits amb l’administració mitjançant tallers presencials. Els tallers han estat especialment dissenyats en un format pràctic i pensats perquè els seus participants adquireixin coneixements que els seran útils en el context actual.

Et demanen el certificat digital per a un tràmit i no saps com s’ha de fer? Has volgut fer una compra en línia i t’has quedat a mitges? Saps com demanar el bo social energètic? Des de les biblioteques públiques t’ajuden amb tallers i petites càpsules formatives que et proporciona-ran les habilitats per fer aquests i altres tràmits en línia.

Dimecres 28 de setembre de 18 a 20h tindrà lloc el taller “Iniciació en l’ús dels dispositius mòbils”.

Iniciació en l’ús dels dispositius mòbils i identificar-ne els conceptes bàsics, així com explorar les seves principals funcionalitats, identificant les seves parts, i fer configuracions bàsiques atenent a criteris bàsics de seguretat. Cal portar un dispositiu mòbil propi, tauleta o mòbil.

I dimecres 26 d’octubre es realitzarà el taller “Comença a navegar per la Xarxa!” 

Iniciar-se en la navegació per la xarxa coneixent els seus principis i eines bàsiques, així com els procediments per a poder cercar i trobar allò que necessitem, identificant els principis bàsics de fiabilitat, seguretat i privacitat. Els dos tallers aniran a càrrec de la Fundació Pere Tarrés i cal inscriure’s prèviament a la biblioteca.

Connecta't
Connecta't