Continua el procés de participació sobre l'espai públic del nou centre urbà

Última revisió 07-06-2021 17:11
07/06/2021

Els mecanismes de participació es mantenen oberts durant el mes de juny. Digues la teva!

El passat 29 d’abril va tenir lloc una sessió informativa sobre el procés participatiu promogut per l’INCASOL i l’Ajuntament que es desenvolupa amb la finalitat de recollir idees que es puguin traslladar al projecte d’urbanització del nou centre urbà, que farà un equip tècnic multidisciplinari. Durant la presentació, que es va retransmetre en directe per streaming a través del canal de Youtube de l’Ajuntament, es va registrar l’assistència de fins a 45 espectadores simultànies i un total de 105 reproduccions. Durant el mes de maig es van desenvolupat tres sessions deliberatives temàtiques adreçades a la participació de les entitats i el veïnat: la primera, per debatre sobre les places i entorns d’equipaments, va tenir lloc el dia 11 de maig; la segona, per tractar sobre l’Eix Folch i Torres, es va fer el dia 18 de maig; i el dia 25 de maig es va desenvolupar  una tercera sessió per debatre sobre el Torrent d’en Bosc i espais verds. Els resultats d’aquestes sessions deliberatives, així com la informació de tot allò relacionat amb el procés i els seus resultats, està disponible a l’espai del procés.

Com puc continuar participant-hi?

Durant aquest mes de juny es realitzaran dues sessions deliberatives adreçades a col·lectius específics, una amb estudiants dels centres educatius de secundària del municipi i una segona amb dones i persones no binàries, per copsar la seva percepció sobre l’espai a urbanitzar. L’assistència a aquestes sessions és limitada i està subjecta a invitació per part de  l’organització.

Per altra banda, existeixen altres possibilitats perquè hi participeu fins al dia 22 de juny, a través de la plataforma participa.gencat.cat:

  • Existeix la possibilitat de fer aportacions individuals, a través d'un espai de propostes, tant sobre aspectes que considereu que haurien d’incorporar aquests nous espais, com per fer propostes de noms per als mateixos.
  • Per altra banda, si sou un col·lectiu o entitat que voleu contribuir al disseny del projecte d’urbanització del Centre de  Lliçà d’Amunt fent-nos arribar les vostres idees, teniu la possibilitat de desenvolupar una sessió autogestionada. A la plataforma del procés podeu consultar documentació específica que us pot servir de guia per organitzar i desenvolupar la vostra pròpia sessió de debat.
  • Si sou un col·lectiu d’infants, també existeixen materials i pautes específics per a desenvolupar la mateixa dinàmica, com estan fent actualment els cursos de 5è i 6è dels centres educatius de primària del municipi, amb el suport del seus respectius equips docents.

El retorn de resultats

A finals del mes de juliol es traslladaran els resultats a l’equip redactor del projecte d’urbanització i, entre finals de setembre i principis d’octubre, us convidarem a una sessió per donar-vos a conèixer els resultats del procés i de quina manera han pogut ser incorporats a la proposta d’urbanització de  l’espai públic del centre de Lliçà.

Podeu informar-vos de manera continuada de tot allò relacionat amb el procés i els seus resultats a través de la plataforma participa.gencat.cat i els diferents canals de comunicació municipals.

El futur centre de Lliçà d’Amunt l’hem de construir entre totes les persones que el gaudirem. Participa!