Continuació de la vorera del carrer d'Anselm Clavé a l'alçada de la Costa de Can Puig

Última revisió 22-07-2021 10:12
22/07/2021

El gruix de les obres tindran lloc durant aquest estiu i la circulació de vehicles es desviarà per l’avinguda dels Països Catalans.

El dilluns 12 de juliol van començar les obres de continuació de voreres al carrer d’Anselm Clavé (carretera BV-1602), a l’alçada de la Costa de Can Puig, i de semaforització d’aquesta intersecció. La setmana prèvia es van portar a terme els canvis de senyalització viària.

Les obres, a càrrec de l’empresa Construcciones y Obras Públicas Dibesa SL, consistiran en la construcció de dos trams de vorera: un tram nou de 126 metres de llargada al costat de llevant, inexistent fins ara, i l’adequació d’un tram de 3 metres al costat oposat. També es desplaçarà el mur del marge esquerra de la carretera per ampliar l’espai disponible per la vorera.

Després es farà la semaforització de la intersecció entre el carrer d’Anselm Clavé i la Costa de Can Puig, amb les instal·lacions soterrades, per aconseguir que els vianants puguin fer el creuament del carrer d’Anselm Clavé de forma segura i que els vehicles que surtin de la Costa de Can Puig també es puguin incorporar al carrer d’Anselm Clavé amb més seguretat.

El cost d’aquesta actuació és de 429.674,25€ IVA inclòs, que finançarà l’Ajuntament en un 64% i la Diputació en un 36%.

Primera fase de les obres

En una primera fase, que es preveu que s’allargui dos mesos (fins al 13 de setembre), el carrer d’Anselm Clavé està tallat al trànsit des del carrer del Tenes fins al carrer de l’Aliança. Els vehicles s’han de desviar per l’avinguda dels Països Catalans, on s’ha habilitat temporalment el doble sentit de circulació, entre el carrer de Castelló de la Plana, on hi ha la Biblioteca Ca l’Oliveres, i la rotonda del Tricentenari, a la carretera BV-1432 de Lliçà d’Amunt a Granollers. En sentit nord, direcció Santa Eulàlia de Ronçana, els vehicles procedents de l’avinguda dels Països Catalans accedeixen al carrer d’Anselm Clavé pel carrer de Formentera; en canvi en sentit sud,direcció Lliçà de Vall, els vehicles es desvien cap a l’avinguda dels Països Catalans baixant pel carrer de Castelló de la Plana, que és d'un únic sentit de circulació. Amb l’objectiu d'evitar possibles col·lapses, es recomana que els vehicles procedents dels barris accedeixin a l'avinguda dels Països Catalans des de la Variant del Camí de la Serra.

Pel que fa al veïnat afectat per les obres (la part superior de la Sagrera i el Barri d'en Bosc), inicialment, podien entrar pel carrer Costa de Can Puig, però ahir dimecres 21 de juliol, la Direcció d’Obres va comunicar a l’Ajuntament que era imprescindible tallar completament el carrer per executar els treballs d'aquesta primera fase. Aquest canvi afecta la mobilitat del veïnat que, a partir del 22 de juliol, queda de la següent manera:

  • L’entrada es fa pel Camí de Can Carreras.
  • La sortida es pot fer pel Carrer Mossèn Blancafort fins al semàfor del Carrer Sant Julià.

Segona fase de les obres

En una segona fase de les obres, després de l’estiu, la circulació pel carrer d’Anselm Clavé només s’obrirà en sentit sud (direcció Lliçà de Vall) i la circulació en sentit nord (direcció Santa Eulàlia) es farà per l’avinguda dels Països Catalans.

Afectació del transport urbà i canvi d'ubicació del mercat setmanal

Les parades de bus situades al llarg del carrer d’Anselm Clavé afectades per les obres, es traslladaran a l’avinguda dels Països Catalans (veure plànol). Aquest canvi d’ubicació de parades afecta les línies A1, A40 i A42 de Transports de Lliçà d'Amunt (TLA) i les línies interurbanes 260 i e21.

La desviació dels vehicles per l’avinguda dels Països Catalans també obligarà a desplaçar el mercat setmanal dels diumenges, a partir de l'11 de juliol, que s’ubicarà al carrer Bosc de la riera, al polígon del Tenes, on hi ha les empreses Ripotrans i Pirotècnia García Cabello, entre d'altres. Les zones  d’aparcament per al mercat seran les habituals i s’hi afegirà el camp del costat del Parc del Tenes.

El gruix d’aquestes obres s’ha fet coincidir amb el període estival per tal de minimitzar les afectacions del trànsit.