La Biblioteca amb la Setmana de la Natura

Última revisió 05-06-2023 19:04
22/05/2023

Del Dia Internacional de la Diversitat Biològica al Dia Mundial del Medi Ambient, 15 dies per apropar-te a conèixer, estimar i passar a l’acció per la natura.

La Setmana de la Natura és una iniciativa de la Xarxa per a la Conservació de la Natura (XCN), una entitat sense ànim de lucre de 2n nivell, formada per 200 organitzacions, com associacions, fundacions, administracions públiques, universitats i centres de recerca.

La 8a edició de la Setmana de la Natura tindrà lloc del 22 de maig al 5 de juny i durant aquests dies diferents associacions, fundacions, ajuntaments, escoles o em-preses organitzen en total més de 500 activitats sense ànim de lucre per a la conservació de la natura arreu de Catalunya.

Podeu consultar les activitats a: https://setmananatura.cat/2023

La Biblioteca Ca l’Oliveres participa a la Setmana de la Natura amb vàries activitats per donar a conèixer el medi natural i conscienciar sobre la importància de tenir cura de la natura i el territori. Relacionat amb el projecte “De l’hort a la biblioteca”, s’oferiran dues activitats:

  • El dissabte 20 de maig a les 11h podrem gaudir del conte “Llavors de lluna” a càrrec de la narradora oral Mon Mas, adreçat a públic familiar.
  • EI dimarts 30 de maig a les 18h podrem gaudir del taller “Tenir un hort urbà a casa” adreçat a tots els públics, on se’ns donaran consells i pautes per crear i mantenir un hort a casa.

Per altra banda, el dimecres 24 de maig a les 18h hi haurà la tradicional sortida de natura, aquesta vegada dedicada als arbres, “Els arbres que ens envolten” a càrrec de M. Àngels Bonet. El dissabte 27 de maig a les 11h l’escola d’Art Kaizen de Lliçà d’Amunt oferirà un taller d’art amb temàtica de natura, adreçat a famílies amb infants a partir de 4 anys.

El dijous 1 de juny a les 17:30h hi haurà una xerrada-taller sobre les abelles. Coneixerem les abelles, la feina d’apicultor i farem la nostra pròpia espelma amb cera verge d’abella.

I l’última “Hora del vermut” de la temporada, que tindrà lloc el dissabte 3 de juny a les 12h, anirà dedicada a les llavors recuperades i als seus productes, a càrrec d’un dels promotors del grup “Llavors Orientals”, el cuiner i pagès Pep Salsetes, i del coordinador del Banc de Llavors del Vallès Oriental, Jordi Puig.

Setmana de la Natura
Setmana de la Natura